O Τσίπρας ζητά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών - Με συμμετοχή των επιστημόνων

O Τσίπρας ζητά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών - Με συμμετοχή των επιστημόνων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία της ΠτΔ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιτροπής των επιστημόνων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος παράλληλα κατέθεσε και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσε ότι καταθέτει με αίσθημα ευθύνης αυτή την πρόταση προς τον πρωθυπουργό «περιμένοντας έστω την ύστατη στιγμή να αφήσει το εγώ απέναντι στο εμείς, απέναντι στην ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας της δημόσιας υγείας». 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως εξέφρασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την «βαθιά ανησυχία» σε σχέση με την πορεία της πανδημίας «αλλά και την ανεπαρκή διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αριθμός των νεκρών, και «ο τραγικός απολογισμός από τον Νοέμβρη και μετά (...) αναδεικνύει ότι πρέπει έστω την ύστατη στιγμή να υπάρξει σχεδιασμός».

«Κατέθεσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και καταθέτω και δημόσια, όχι μόνο την αγωνία μου για τις εξελίξεις, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος», είπε ζητώντας την ενίσχυση του ΕΣΥ, την επίταξη ιδιωτικών κλικών, την ανάγκη για συνταγογράφηση των τεστ και τη διενέργεια μαζικών τεστ σε όλη τη χώρα. 

Παράλληλα στηλίτευσε το γεγονός ότι ο εμβολιασμός κινείται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς και πρότεινε «η χώρα να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ζητήσει η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες από τις φαρμακευτικές εταιρείες και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να τις διαχειριστεί με τις εγχώριες δυνάμεις φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να παρασκευαστούν άμεσα, γρήγορα, μαζικά οι απαραίτητες δόσεις ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός σε κάθε χώρα της ΕΕ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM