Γεωργιάδης: Από σεβασμό στην Ορθοδοξία δεν βάλαμε καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου- Τσίπρας: Ανατριχιαστική ομολογία

Γεωργιάδης: Από σεβασμό στην Ορθοδοξία δεν βάλαμε καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου- Τσίπρας: Ανατριχιαστική ομολογία Facebook Twitter
Για να αποφευχθούν τέτοιες εικόνες στα Θεοφάνεια αποφασίστηκε το lockdown, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης (Πηγή φωτό MOTIONTEAM)
0

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε το λάθος της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη στη γιορτή του Αγ. Δημητρίου, κάνοντας όμως λόγο για «σεβασμό στην Ορθοδοξία». Μια δήλωση που ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανατριχιαστική ομολογία».

Με αφορμή την κόντρα κυβέρνησης- Εκκλησίας, για τα Θεοφάνεια, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η εκκλησία τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Όμως, συνέχισε, η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες είναι πολύ μαζικότερη και πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε το lockdown αυτής της εβδομάδας ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης, όταν συνέρρευσε κόσμος στη θεία λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι κάποιοι λοιμωξιολόγοι έλεγαν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα η Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή αυτή, αλλά αυτό δεν έγινε «από σεβασμό στην παράδοση, την Ορθοδοξία, την πίστη».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης.

Εκείνη την ημέρα συνέρρευσαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να το ελέγξει και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα, συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τσίπρας: Ανατριχιαστική ομολογία

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ανατριχιαστική ομολογία», σχολιάζοντας τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, με ανάρτηση στα social media.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» του κ. Μητσοτάκη για «την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας», όπως και ότι το τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας έχει την «υπογραφή» του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι ανατριχιαστική.


Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.


Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει.


Και δυστυχώς αυτή η στάση αφορά όχι μόνο το τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και το τι γίνεται από εδώ και στο εξής.


Οι ειδικοί προειδοποιούσαν για νέο εφησυχασμό. Χαρακτήρισαν «αυθαίρετη απόφαση» τα 9 άτομα για τα ρεβεγιόν των γιορτών.


Ο κ. Μητσοτάκης τους αγνόησε.


Μετά, έμαθαν από τα κανάλια, πριν καν συνεδριάσουν και παρά τις αντιδράσεις τους, πως η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία.
Πάλι τους αγνόησε.


Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες είναι δεδομένες.


Όπως δεδομένη είναι και η υπογραφή του στο τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας, για το οποίο προειδοποιούν οι επιστήμονες μετά τις γιορτές.


Πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιο λόγο τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.


Λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καν να ακούει τους επιστήμονες και επιχειρεί εκ των υστέρων να τους εκμεταλλευθεί μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις.

Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM