Πληθαίνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

Πληθαίνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να προχωράει σε ανασχηματισμό μέρους του υπουργικού συμβουλίου.  

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία εβδομάδα πυκνώνουν οι παρασκηνιακές συζητήσεις για επικείμενο ανασχηματισμό και ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει συμπληρώσει δεκαοκτώ μήνες στην διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ οι αλλαγές θα έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Νωρίτερα σήμερα, σε σχετικό δημοσίευμα, η εφημερίδα «Καθημερινή», ανέφερε πως, σε αντίθεση με το καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός επιθυμεί «να δράσει αιφνιδιαστικά και για αυτόν τον λόγο δεν συζητάει το θέμα παρά μόνο με τους πολύ στενούς συνεργάτες του», ενώ «θέμα ανασχηματισμού δεν τέθηκε ούτε καν στον κλειστό πρωινό καφέ που έλαβε χώρα χθες». 

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε αλλαγές μικρής κλίμακας στο υπουργικό συμβούλιο, πραγματοποιώντας «λειτουργικές βελτιώσεις» στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος». 

Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να αλλάξει περίπου το 1/3 των υπουργών ωστόσο, «αμετακίνητη» φαίνεται να είναι η ηγεσία των υπουργείων Αμύνης, Ναυτιλίας, Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εξετάζεται μετακίνηση υπουργών σε άλλα χαρτοφυλάκια. Σύμφωνα την Καθημερινή, οι αλλαγές δεν περιλαμβάνουν ανοίγματα στον κεντροαριστερά χώρο, αλλά αξιοποίηση βουλευτών του κόμματος.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικά στελέχη, αποφεύγουν να σχολιάσουν τη φημολογία. «Είναι θέμα του πρωθυπουργού όταν θέλει και όταν κρίνει σκόπιμο να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή- το ξέρει αυτό μόνο ο πρωθυπουργός», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Χθες, Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. 

  

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/Καθημερινή 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM