Μητσοτάκης σε Φίλη: «Φορέστε τη μάσκα, είστε ευπαθής» - Φίλης: «Ειρωνική αναφορά, προσβάλλει χιλιάδες»

Μητσοτάκης σε Φίλη: «Φορέστε τη μάσκα, είστε ευπαθής» - Φίλης: «Ειρωνική αναφορά, προσβάλλει χιλιάδες» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Ολιγόλεπτη συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη είχε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

  

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αποκάλεσε κάποια στιγμή τη Βόρεια Μακεδονία «βόρειο γείτονά μας» με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να του ζητούν να πει «πώς λέγεται».  «Κύριε Φίλη μου, παρακαλώ φορέστε τη μάσκα σας είστε και ευπαθής. Κύριε Φίλη θα ανησυχώ για σας», είπε ο πρωθυπουργός ενώ στην αίθουσα επικρατούσε ένταση. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Φίλη και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει με την αναφορά στο πρόσωπό του, νωρίτερα σήμερα στη βουλή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες είχαν ένα σύντομο διάλογο έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού για τις ευπαθείς ομάδες και τα ΑμεΑ. Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλει και του είπε ότι εάν παρεξηγήθηκε του ζητά συγγνώμη.

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε "ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω", υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει, όχι εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας», αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Νίκος Φίλης.

«Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM