Κικίλιας: «Μέχρι το καλοκαίρι θα χτίσουμε την ανοσία στον πληθυσμό»

Κικίλιας: «Μέχρι το καλοκαίρι θα χτίσουμε την ανοσία στον πληθυσμό» Facebook Twitter
ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
0

Στην ανοσία του πληθυσμού και πότε θα επιτευχθεί αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το εμβόλιο είναι σημαντικός σταθμός». 

Σχετικά με τα εμβόλια, σημείωσε πως «την ίδια μέρα που θα τα έχουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, θα τα έχουν και οι Έλληνες», προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή για εκπόνηση ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου, βάσει του οποίου «θα εμβολιαστούν με ασφάλεια, με οργάνωση και σωστή ιεράρχηση οι πολίτες».

Το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών COVID-19, προβλέπει τουλάχιστον 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τη δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.117.000 άτομα το μήνα, ενώ σημειώνει πως μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει χτιστεί η ανοσία στον πληθυσμό.

«Αν χρειαστεί και έχουμε πάνω από δύο εγκεκριμένα εμβόλια, μπορεί να επεκταθεί και άλλο. Το εμβόλιο είναι σίγουρα ένας σημαντικός σταθμός, καθώς σταδιακά, με ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, θα χτίσουμε την πολυπόθητη ανοσία στον πληθυσμό. Μέχρι τότε, όμως, θα δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή», αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στη Real News. 

«Στην πραγματικότητα, που βιώνουμε με την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή», λέει μεταξύ άλλων. 

Τέλος απευθύνει έκκληση, για άλλη μια φορά, τήρησης των μέτρων και συνέχιση της προσπάθειας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM