Μητσοτάκης σε Έλληνες της Αυστραλίας: Στις εκλογές σε τρία χρόνια, θα ψηφίσετε πρώτοι

Μητσοτάκης σε Έλληνες της Αυστραλίας: Στις εκλογές σε τρία χρόνια, θα ψηφίσετε πρώτοι Facebook Twitter
0

Τηλεδιάσκεψη με ομογενείς της Αυστραλίας είχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Κατά την συνομιλία του με τον πρόεδρο του The Hellenic Initiative Andrew N. Liveris και τον [ρόεδρο του The Hellenic Initiative της Αυστραλίας Nicholas Pappas, για τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας ομογένειας και Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό σε εκατοντάδες μέλη της ελληνικής κοινότητας που παρακολουθούσαν ζωντανά την τηλεδιάσκεψη.  

«Στις εθνικές εκλογές, σε τρία χρόνια, θα ψηφίσετε πρώτοι στις κάλπες που θα στηθούν στην Αυστραλία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023. 

Όπως είπε, επιλύθηκε ένα πρόβλημα που έμενε σε εκκρεμότητα και του ανέφεραν «πάντοτε» τα μέλη της ελληνικής διασποράς. «Στο εξής, κυρίως η νεότερη γενιά, όσοι έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα».


Η σχετική πλατφόρμα έχει ήδη εγκριθεί, όπως είπε, και στην επόμενη τριετία θα γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της: «Έχουμε τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές για να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν άψογα και θα είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα στηθούν κάλπες σε όλο το κόσμο, ειδικά εκεί όπου υπάρχουν πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, και μάλιστα με τη διαφορά της ώρας θα είστε οι πρώτοι που θα ψηφίσουν».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις όπως αυτή της Microsoft, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τέτοιες κινήσεις «δείχνουν την εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας», προσθέτοντας πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν αφορούν πια μόνο τον τουρισμό, αφορούν τον ψηφιακό και τον "πράσινο" μετασχηματισμό, καθώς και τις δεξιότητες, «και γι αυτό έχουμε ως κυβέρνηση έναν ευρύτατο επενδυτικό προσανατολισμό και έχουμε εξασφαλίσει τους Ευρωπαϊκούς πόρους για αυτή τη μετάβαση».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι επιχείρησε να ταξιδέψει στην Αυστραλία, αλλά λόγω της πανδημίας άλλαξε το πρόγραμμα των ταξιδιών και εξέφρασε την ελπίδα να επισκεφτεί την ελληνική κοινότητα εκεί το 2021 ή το 2022. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ