Μενδώνη: Χωρίς θέατρο και κινηματογράφο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο- Πώς θα γίνει η επιδότηση θέσεων

Μενδώνη: Χωρίς θέατρο και κινηματογράφο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο- Πώς θα γίνει η επιδότηση θέσεων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα μέτρα που θα εφαρμοστούν στη λειτουργία των χώρων του θεάματος αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αλλά και στον τρόπο που θα γίνει η επιδότηση των κενών θέσεων.

Οι κλάδοι του πολιτισμού έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας, σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού. «Στην Ελλάδα ένας λόγος παραπάνω, επειδή η κατάσταση είναι χαοτική στις επαγγελματικές σχέσεις», συμπλήρωσε μιλώντας στο Mega.

«Χωρίς κινηματογράφο και θέατρο, όλο το χειμώνα, θα ήταν δύσκολο, όχι μόνο για τους καλλιτέχνες ή τους τεχνικούς του πολιτισμού, αλλά για όλους μας. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής στον κινηματογράφο, το θέατρο και γενικά τις παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη.

Η υπουργός σημείωσε ότι αρχικά η σκέψη ήταν να επιβληθεί πλαφόν στις αίθουσες, αλλά τελικά αυτό απορρίφθηκε. Αναγνώρισε όμως ότι είναι «προβληματικά» και τα ποσοστά πληρότητας- 30%, 50% ή 65% ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιφερειακή ενότητα, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικης Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό που ενεργοποιήθηκε.

«Με δεδομένο ότι πρέπει να πειστεί και ο κόσμος να πάει στις τέχνες, αποφασίσαμε την επιδότηση των κενών θέσεων, στη λογική της επιδότησης των αεροπορικών εισιτηρίων στην αρχή της πανδημίας», ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι οργανώνεται καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι πολίτες πως είναι ασφαλές το ζωντανό θέαμα και ακρόαμα.

Το υπουργείο Πολιτισμού είναι σε συζητήσεις με το υπουργείο Εργασίας, που έχει την αρμοδιότητα, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος δίκαιης επιδότησης, δήλωσε η υπουργός. «Όχι απλώς με αριθμούς, αλλά με κάποιους αλγόριθμους που η επιδότηση θα καλύψει και θα ενισχύσει σωστά το σύνολο των παραγωγών», πρόσθεσε.

Το κονδύλι για την επιδότηση θέσεων έχει εξασφαλιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε η κ. Μενδώνη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι μετά την έκδοση της ΚΥΑ το πρωί της Δευτέρας, θα εκδοθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα περιγράφουν λεπτομερώς τι θα ισχύει στους χώρους θεάματος.

Ενδεικτικά η ίδια ανέφερε την υποχρεωτική χρήση μάσκας, το γεγονός ότι δεν θα γίνονται διαλείμματα σε μεγάλα θέατρα- άνω των 300 θέσεων- όπως και ότι θα υπάρχει υποχρεωτικά πλάνο εισόδου και εξόδου των θεατών. Ακόμη, σημείωσε ότι οι αίθουσες θα πρέπει να έχουν κατάλληλο κλιματισμό και οπωσδήποτε ηλεκτρονικό εισιτήριο, για να αποφευχθεί η ουρά στα ταμεία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM