Vote Watch: Η Εύα Καϊλή στους 20 ευρωβουλευτές με το καλύτερο δίκτυο διαμόρφωσης πολιτικής

Vote Watch: Η Εύα Καϊλή στους 20 ευρωβουλευτές με το καλύτερο δίκτυο διαμόρφωσης πολιτικής Facebook Twitter
0

Στη λίστα του Vote Watch Europe με τους ευρωβουλευτές που έχουν «χτίσει» το πιο ισχυρό δίκτυο εντός Ευρωβουλής μεταξύ των ευρωβουλευτών συμπεριλαμβάνεται η Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα, η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή βρίσκεται 13η στη λίστα λίστα των 20 με το πιο ισχυρό δίκτυο στο Ευρωκοινοβούλιο για τις πολιτικά πολυδιάστατες συνεργασίες που αναπτύσσει με βουλευτές άλλων ομάδων και εθνικοτήτων που της εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη επιρροή

Ερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο ισχυροποιείται το δίκτυο των ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (δηλ. πώς καταθέτουν τροπολογίες μεταξύ πολιτικών ομάδων και εθνικοτήτων), αυτή η έκθεση του VoteWatch δείχνει ποιοι μεμονωμένοι ευρωβουλευτές είναι οι πιο ανοιχτοί στη συνεργασία και οι πιο δραστήριοι για την ανάπτυξη δικτύων την τρέχουσα νομοθετική περίοδο. Όπως σημειώνει το Vote Watch Europe, το να είσαι "κόμβος πολιτικής" είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση επιρροής και για την ολοκλήρωση έργου στο ΕΚ.

Η έρευνα αναφέρει πως για την έκθεση αξιολογήθηκε η «συνδεσιμότητα» των ευρωβουλευτών ελέγχοντας ποιος ενώνει τις δυνάμεις με ποιον κατά τη σύνταξη τροπολογιών. Για την ανάδειξη των πιο ισχυρών, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε ενέργειες που είναι πολύ πιθανό να αυξήσουν τις πιθανότητες να εγκριθεί μια τροπολογία, δηλαδή να διασφαλιστεί η υποστήριξή της σε πολιτικές οικογένειες και εθνικότητες. 

Η σύνδεση με ευρωβουλευτές από άλλες ομάδες κατά την κατάθεση τροπολογίας είναι κρίσιμη, καθώς όσο περισσότεροι συνυπογράφουν, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες ότι η τροπολογία θα φτάσει στην πλειοψηφία και θα εγκριθεί - αυτό συμβαίνει επειδή οι συνυπογράφοντες θα έχουν κίνητρο να ψηφίσουν οι ίδιοι. Επιπλέον, οι συνυπογράφοντες θα έχουν επίσης κίνητρο να πιέσουν άλλους βουλευτές του ΕΚ από το κόμμα, την ομάδα ή τη χώρα τους να ψηφίσουν για την κατατεθείσα τροπολογία, πράγμα που σημαίνει ότι η εξασφάλιση υπογραφών για τις τροπολογίες από άλλη ομάδα ή / και χώρα αυξάνει το πλεονέκτημα αρκετές φορές.

Επιπλέον, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο οι ευρωβουλευτές που διακρίθηκαν στη λίστα αυτή θεωρείται πως θα είναι ψηλά στη λίστα και στους άλλους ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα επανέλθουν σε αυτούς όταν θα έχουν τις δικές τους τροπολογίες, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να επηρεάσουν τον τρόπο διατύπωσης των τροπολογιών τους. Επίσης, ένα ισχυρό δίκτυο βοηθά τους ευρωβουλευτές να αποκτήσουν θέσεις επιρροής στο μέλλον.

Η Εύα Καϊλή είναι στη λίστα η οποία ξεχωρίζει τους ευρωβουλευτές που «χτίζουν γέφυρες» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που δημιουργούν δηλαδή ισχυρά ομαδικά και διακρατικά δίκτυα, σημειώνει το Vote Watch. «Στην ΕΕFlag of European Union για να πετύχει κάθε προσπάθεια απαιτείται αξιοπιστία & συμμαχίες μεταξύ συναδέλφων, παρατάξεων & χωρών. Μετρήθηκε η επιρροή μας εκ του αποτελέσματος & είμαστε σε καλό δρόμο! Ευχαριστώ για την αναγνώριση της δουλειάς μας», σχολίασε μέσω Twiter η Εύα Καϊλή σχετικά με την κατάταξη που την περιέλαβε στους 20 κορυφαίους της Ευρωβουλής.

Η VoteWatch Europe είναι ανεξάρτητος διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός που παρακολουθεί τις ψήφους Ευρωπαίων πολιτικών και εδρεύει στις Βρυξέλλες. Από την έναρξή εργασιών του στις αρχές του 2009, έχει γίνει ένας εξαιρετικά αξιόπιστος οργανισμός, που θεωρείται από μια ανεξάρτητη μελέτη ως το πιο επιδραστικό think tank της ΕΕ στον χώρο του διαδικτύου. Ειδικεύεται στη συλλογή, ερμηνεία και επικοινωνία μεγάλων συνόλων δεδομένων πολιτικών αποφάσεων τόσο σε εξειδικευμένο όσο και σε μη ειδικευμένο κοινό. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM