Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την Καρδίτσα: Εκατοντάδες αποδοκίμασαν τον Μητσοτάκη - Πέτσας: Φερέφωνα και αρνητές της μάσκας

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την Καρδίτσα: Εκατοντάδες αποδοκίμασαν τον Μητσοτάκη - Πέτσας: Φερέφωνα και αρνητές της μάσκας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα προκάλεσε νέα ένταση και κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το επικοινωνιακό αφήγημα του Μεσσία πνίγηκε στις λάσπες της Καρδίτσας. Όσο κι αν η ΝΔ προσπαθεί να στήσει ένα ψεύτικο σκηνικό, η πραγματικότητα την ξεπερνάει», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που σχολιάζει πως «οι εκατοντάδες αυθόρμητοι πολίτες που αποδοκίμασαν σήμερα τον κ. Μητσοτάκη έξω από το Δημαρχείο, πιθανότατα στη πλειοψηφία τους να είχαν ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές».

Στην ολομέλεια της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για φερέφωνα απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ανεχόμαστε να βάζετε τα φερέφωνά σας να χρησιμοποιούν τους αρνητές μάσκας για να κάνουν τους αγανακτισμένους πολίτες», υποστήριξε. 

Νωρίτερα, ο Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Πολιτική Προστασία πως ενημέρωσε μέσω του 112 τους πολίτες στις 10μ.μ την Παρασκευή «ενώ το φαινόμενο ήταν σε πλήρη εξέλιξη μόλις μια ώρα μετά», με την κακοκαιρία να βρίσκει τους κατοίκους «παντελώς απροετοίμαστους.»

Ο κ. Πέτσας, απάντησε από την πλευρά του πως το 112 δεν χρησιμοποιήθηκε προκείμενου να μην υπάρξει «εκατόμβη νεκρών». 

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή την επόμενη ημέρα της καταστροφής: «Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να είχε κάνει το πολύ απλό: την επόμενη ημέρα της ολοκληρωτικής καταστροφής να περπατούσε στην οδό Κουμουνδούρου της Καρδίτσας, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εχθές, δίνοντας λίγη συμπαράσταση στους απελπισμένους καταστηματάρχες».

«Αντί αυτού επί πέντε ημέρες δεν πέρασε κανείς. Και τα μέτρα αποκατάστασης που εξήγγειλε είναι τελικά το λάδι στη φωτιά, αφού δε φτάνουν ούτε για ζήτω...», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: «Ας μην τα κάνουν χειρότερα λοιπόν οι επιτελείς του Μαξίμου βγάζοντας αστείες ανακοινώσεις. Ας το καταλάβουν πως η εικονική πραγματικότητα έχει όρια».

Χθες, η Νέα Δημοκρατία σχολίαζε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Καρδίτσα, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό πως αν και αναγνώρισε διαχρονικές ευθύνες για τις καταστροφές, «ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε επί 4,5 χρόνια». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM