Σχοινάς σε Μητσοτάκη: Νέα δομή για να βεβαιωθούμε ότι η Μόρια είναι παρελθόν

Σχοινάς σε Μητσοτάκη: Νέα δομή για να βεβαιωθούμε ότι η Μόρια είναι παρελθόν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν στη Μόρια.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε σε μια νέα δομή, προκειμένου να γίνει βέβαιο ότι η Μόρια αποτελεί παρελθόν. Αφού συνεχάρη τις ελληνικές αρχές, σημειώνοντας ότι αποφεύχθηκαν τις ελληνικές αρχές, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι αντιμετωπίζονται οι άμεσες ανάγκες, που αφορούν τη στέγαση και τη σίτιση των ανθρώπων που φιλοξενούνταν στη Μόρια.

«Παράλληλα με αυτό, πάλι σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τις αρχές, σχεδιάζουμε το μέλλον. Μία μεσοπρόθεσμη προοπτική για μία νέα δομή που θα λειτουργεί με νέα πρότυπα, με καλύτερες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να βεβαιωθούμε πια ότι η Μόρια είναι παρελθόν», συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς.

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι χαράσσεται μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο «η οποία θα αποφεύγει τα λάθη του 2016 και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να έχουμε όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης δίπλα μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτύχει δεύτερη φορά στο μεταναστευτικό»

Τόσο ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισαν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτύχει δεύτερη φορά στο μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η προσωρινή εγκατάσταση για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν μπορούν πλέον να στεγαστούν στη Μόρια. Ευχαρίστησε την Κομισιόν και τα κράτη- μέλη που προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν την Ελλάδα, αλλά συμπλήρωσε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στη διαχείριση μιας κρίσης.

«Έπρεπε ίσως να χρειαστεί μία τέτοια τραγωδία για να αφυπνιστούν και πάλι συνειδήσεις, για να αντιληφθούν όλοι στην Ευρώπη ότι η διαχείριση του προβλήματος αυτού δεν μπορεί να γίνεται μόνο από τις χώρες πρώτης υποδοχής, από τις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και ότι χρειαζόμαστε μία νέα φιλόδοξη, καινούργια πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο και θα αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις της Επιτροπής που φαντάζομαι ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός του επόμενου μήνα», δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και βέβαια αυτό συμπεριλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίον έχουμε διαχειριστεί υφιστάμενες δομές. Στην όποια νέα δομή γίνει στο νησί και θα γίνει, εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί μια νέα δομή, το πρότυπο λειτουργίας και διοίκησης πρέπει να είναι διαφορετικό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι θα συζητηθεί η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM