ΣΥΡΙΖΑ για την «πεσμένη» ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας: «Πόση ακόμη αριστεία θα αντέξουμε;»

ΣΥΡΙΖΑ για την «πεσμένη» ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας: «Πόση ακόμη αριστεία θα αντέξουμε;» Facebook Twitter
0

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα προβλήματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι και γονείς να δυσκολεύονταν να δουν τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σε ανακοίνωσή η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει «το υπέρκομψο "επιτελικό κράτος" Μητσοτάκη» και την «υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως "start up" που εδρεύει στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ» που «πέτυχαν μια αξεπέραστη "καινοτομία". Να ρίξουν, για πρώτη φορά στα χρονικά το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:


Πόση ακόμη "αριστεία" θα αντέξουμε στο Υπουργείο Παιδείας;

Πέφτουν ένα-ένα τα "οχυρά" της κυβέρνησης των "αρίστων".

Σειρά είχε σήμερα η περίφημη "ηλεκτρονική διακυβέρνηση", που, ειδικά, στο πολύπαθο υπουργείο Παιδείας, έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Εν έτει 2020, το υπέρκομψο "επιτελικό κράτος" Μητσοτάκη και η υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως "start up" που εδρεύει στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ, πέτυχαν μια αξεπέραστη "καινοτομία". Να ρίξουν, για πρώτη φορά στα χρονικά το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!

Αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, ταλαιπωρούνται και δεν έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα. Σε πολλά Λύκεια, επίσης, όπως καταγγέλλεται, δεν έχουν αναρτηθεί οι σχετικοί πίνακες. Πόση ακόμη αριστεία ανικανότητας και ρεσιτάλ ασχετοσύνης θα αντέξει αυτός ο τόπος;

Απαιτούμε αυτή τη στιγμή εξηγήσεις και καλούμε την υπουργό Παιδείας να αναλάβει την ευθύνη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του πριν λίγο καιρό, όταν πληροφορήθηκε ότι κατέρρευσαν τα εσωτερικά ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου, προειδοποίησε για το πρόβλημα και ζήτησε εξηγήσεις και απαντήσεις. Το υπουργείο Παιδείας, ως συνήθως, κρύφτηκε.

Η απάντησή του, ήρθε σήμερα με οδυνηρό και αποκαλυπτικό τρόπο.

Δεν θα συνεχίσουμε.

Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό ο οποίος έχει την ευθύνη των επιλογών του και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Απλώς, δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε, τι θα γράφονταν και τι θα μεταδίδονταν σήμερα, αν αυτό το ανήκουστο και εξοργιστικό γεγονός συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας...

Επαναλαμβάνουμε: Η αποτυχία της προετοιμασίας είναι η προετοιμασία της αποτυχίας.

Φίλης - Τζούφη: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες»


«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών», εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη αντίστοιχα, υπογραμμίζοντας πως «μέσα σε πρωτόγνωρες υγειονομικές, εκπαιδευτικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους».

«Η σημερινή ημέρα ας γίνει η αρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας», σημειώνουν, ενώ απευθύνουν συγχαρητήρια επίσης «στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που τους στήριξαν». «Όλες και όλοι δικαιούνται ένα ποιοτικό σχολείο και ένα πανεπιστήμιο υψηλού επιπέδου», συμπληρώνουν.

«Οφείλουμε να σεβαστούμε την προσπάθεια, την αγωνία και τις θυσίες, συμβάλλοντας στη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, στηρίζοντας αδιαπραγμάτευτα το δημόσιο πανεπιστήμιο, καθώς και τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης που επιλέγουν όσα παιδιά δεν κατάφεραν ή δεν επιθυμούσαν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο», καταλήγουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM