Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές πάλι για τα ΜΜΕ - ΝΔ: «Ψεκασμένες θεωρίες»

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές πάλι για τα ΜΜΕ - ΝΔ: «Ψεκασμένες θεωρίες» Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που αφήνει υπονοούμενα για τις επίσημες ανακοινώσεις των κρουσμάτων αλλά και τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Μετά από αναφορά σε λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη κατά το άνοιγμα του τουρισμού, το σποτ επιτίθεται πάλι στα ΜΜΕ αφήνοντας υπαινιγμούς και για τον τρόπο που παρουσιάζονται τα κρούσματα σε ορισμένες περιοχές, με το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίζει «ψεκασμένες» τις θεωρίες που παρουσιάζονται στο βίντεο.  

«Μπορεί να βρέθηκα αυτό το καλοκαίρι στο πάρτι της Σαντορίνης, μπορεί να πίστεψα πως είμαι ο Μωυσής που τους πλήρωσα να σας πουν ότι είμαι», ακούγεται στο σπικάζ του βίντεο που αποδίδεται με δραματοποιημένη αφήγηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μπορεί να ανακοινώνω μηδενικά κρούσματα σε μία περιοχή, και την επόμενη ημέρα ξαφνικά να της βάζω λουκέτο [...] αλλά τώρα εσύ φταις. Και αν δεν το πιστέψεις ότι φταις, θα δώσω άλλα 20 εκατομμύρια εκεί που πρέπει μέχρι να το πιστέψεις. Σου ρίχνω την ευθύνη». 

ΝΔ: Θεωρίες συνωμοσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνών κόμμα απάντησε στην ανάρτηση του βίντεο, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως επενδύει σε θεωρίες συνωμοσίας και σχολιάζοντας ότι «πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα αναπαράγουν ανοιχτά τα πιο ακραία συνομωσιολογικά παραμύθια». 

«O ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει ξανά στα χονδροειδή ψέματα και στις θεωρίες συνωμοσίας μήπως σωθεί από την κατρακύλα. Οι διακινητές των ψεκασμένων θεωριών που αγόρευαν με στόμφο στις πλατείες των αγανακτισμένων, νομίζουν ότι ο κορωνοϊός τους έστρωσε νέο πεδίο και συνεχίζουν. Κάποιοι πρώην Υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα αναπαράγουν ανοιχτά τα πιο ακραία συνομωσιολογικά παραμύθια, ενώ άλλοι τα σιγοντάρουν μουλωχτά», σημειώνει η Πειραιώς. 


«Ως απάντηση δε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του Τουρισμού και για να θυμηθούν όλοι το διαρκές παπατζιλίκι του κ. Τσίπρα παραθέτουμε μια δήλωσή του μπροστά στην κάμερα, στις 15 Μαΐου σε ανθρώπους του Τουρισμού: "Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία". Ας αντιληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2020, δεν είναι 2014. Τους πήραν χαμπάρι», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Απαράδεκτος διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου»

Αντίδραση υπήρξε και από την δημοσιογραφική παράταξη «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ» που απευθύνθηκε στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, στον γενικό γραμματέα Σταύρο Κάπακο, καθώς και στους υπόλοιπους της πλειοψηφίας, Άρια Αγάτσα, Μάκη Διόγο, Αγγελική Γυπάκη, Μάχη Νικολάρα.

«Καταφέρατε το πρωτοφανές. Να έχετε νομιμοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ να στιγματίζει ένα ολόκληρο κλάδο, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία πένεται λαμβάνοντας μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας ή βιώνει την ανεργία, ότι χρηματίζεται. Δεν είχατε καν το θάρρος, όταν τους συναντήσατε φιλοξενώντας τους στην ΕΣΗΕΑ, να υψώσετε το ανάστημά σας και να ζητήσετε να αποσυρθεί το πρώτο επονείδιστο σποτ.

»Είστε υπόλογοι απέναντι στον κλαδο, γιατί τότε όχι μόνο δεν ακούσατε αυτά που είπαμε αλλά κατά τη συνήθη σας πρακτική μας ειρωνευτήκατε. Είχαμε επισημάνει ότι το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που η πλειοψηφία των έξι δεν ζήτησε ποτέ επίσημα να αποσυρθεί, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δημιουργεί υπόβαθρο εφαρμογής αντιδημοκρατικών πρακτικών σε βάρος των συναδέλφων. Τότε με ειρωνικό τρόπο ανακαλύψατε καινοφανείς θεωρίες όπως για παράδειγμα ότι τώρα υπάρχει παντού στο διαδίκτυο αλλά και ταυτιστήκατε με προσβλητική και επαίσχυντη δήλωση του Σταύρου Καπάκου ότι αυτός δεν έχει ζητήσει να αποσυρθεί το σποτ συμφωνώντας με τον τρόπο ότι οι δημοσιογράφοι χρηματίζονται.

»Είχαμε απαιτήσει να ζητηθεί συγνώμη γιατί προσβάλει χιλιάδες συναδέλφους, αλλά εσείς η πλειοψηφία των έξι σφύριζατε κλέφτικα. Ακολούθησε δεύτερο βίντεο και τότε απλά ακούσαμε την δικαιολογία δεν το έχουμε δει και μετά απλά ... δεν το συζητήσατε. Φτάσαμε σε ένα ακόμα σποτ, σήμερα, πιο προσβλητικό και φαίνεται ότι η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Έστω και την ύστατη στιγμή σας καλούμε να σοβαρευτείτε και να σταματήσετε να ντροπιάζετε την ιστορική μας Ένωση. Επιτέλους σταματήστε να δίνετε διαπιστευτήρια στην Κουμουνδούρου και κάντε πρώτο μέλημα της Ένωσής μας την υπεράσπιση των δημοσιογράφων.
Γιώργος Βότσκαρης
Νίκος Καρούτζος
ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ»

Το επίμαχο σποτ:

 

Στα μέσα Ιουνίου, ένα άλλο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ που είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, κάνοντας λόγο για «προκλητικό βίντεο» και για «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου».

Το παλιότερο σποτ που είχε προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ:

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM