Δήμαρχος Πάρου σε Κικίλια: Με λανθασμένο τρόπο η ιχνηλάτηση - «Ανυπολόγιστη ζημιά στο νησί»

Δήμαρχος Πάρου σε Κικίλια: Με λανθασμένο τρόπο η ιχνηλάτηση - «Ανυπολόγιστη ζημιά στο νησί» Facebook Twitter
EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
0

Με επιστολή του προς τον Βασίλη Κικίλια ο δήμαρχος Πάρου αναφέρει πως το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας «λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί» και κάνει λόγο για ανυπολόγιστη ζημία στην τοπική οικονομία. 

«Θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων και επιχειρηματιών της Πάρου με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊου που ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, κι αφορούν στο νησί μας», αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος του νησιού Μάρκος Κωβαίος. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα περιορισμού στη λειτουργία των καταστημάτων και στις συναθροίσεις πολιτών σε Πάρο και Αντίπαρο για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

«Επειδή τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Πάρο, η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες και στους μόνιμους κάτοικους. Όπως καταλαβαίνετε, πέραν της δημόσιας υγείας απειλούνται η κοινωνική συνοχή του νησιού μας, η αξιοπιστία των τοπικών κλιμακίων υγείας καθώς και η εγκυρότητα των θεσμών» αναφέρει ο κ. Κωβαίος συμπληρώνοντας ότι λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προκύπτει η επιτακτική ανάγκη «να μας ενημερώσετε άμεσα και αναλυτικά αφενός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αφετέρου για τους λόγους τους οποίους τα μέτρα αυτά ήταν απαραίτητο να παρθούν για τη δημόσια υγεία».

«Ελπίζουμε ότι καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε και ότι θα απαντήσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε», συμπληρώνει ο δήμαρχος του νησιού συμπληρώνοντας ότι «επίσημα, θέλω να σας ενημερώσω ότι η εικόνα που είχαμε  από το Κέντρο Υγείας της Πάρου ήταν για λίγα περιστατικά». 

«Λανθασμένος τρόπος που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα»

«Προφανώς, δεν είμαστε ειδικοί για να ορίσουμε τα μέτρα που θα ισχύουν για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, ωστόσο η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο ώστε να χαρακτηριστούν ότι έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID- 19, έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα», υπογραμμίζει ο δήμαρχος του νησιού. 

«Πιο απλά, όσοι φεύγουν από Πάρο ταξιδεύοντας με το καράβι της γραμμής και στη συνέχεια βρίσκονται θετικοί στον COVID- 19, δεν αποδεικνύεται ότι προσβλήθηκαν στην Πάρο επειδή είχε αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων», διευκρινίζει στη συνέχεια. 

«Επιπλέον, το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας κατανοείτε ότι λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αδειάσει από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία» καταλήγει απευθύνοντας έκκληση ώστε για παρέμβαση του υπουργού «ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η αδικία σε βάρος της Πάρου».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM
Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM