Κικίλιας: Έρχονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Επικίνδυνα αυξητικές τάσεις

Κικίλιας: Έρχονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Επικίνδυνα αυξητικές τάσεις Facebook Twitter
«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις - EUROKINISSI
0

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προκάλεσε η συνεχώς αυξανόμενη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για ακόμα μια φορά, έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος προαναγγέλλει νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρία της Κυβέρνησης».

 

Υπερδιπλασιασμός διασωληνωμένων

 

Ένα από τα κριτήρια που οι ειδικοί θεωρούν πως υποδεικνύει την είσοδο της χώρας σε δεύτερο κύμα κορωνοϊού, είναι και η αύξηση των διασωληνώσεων.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται για νέο ρεκόρ από την ημέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Το προηγούμενο είχε καταγραφεί στις 21 Απριλίου, εν μέσω lockdown, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 156 κρούσματα.

Σημειώνεται πως από τις 4 Αυγούστου ανακοινώνεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, ενώ 1.166 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις 9 πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι 22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 63 έτη. Ο αριθμός των διασωληνωμένων υπεδιπλασιάστηκε από τις αρχές του μήνα. Την 1η Αυγούστου στις ΜΕΘ νοσηλευόταν δέκα ασθενείς.

Υπό τον κίνδυνο γενικευμένης διασποράς, η κυβέρνηση παίρνει αυστηρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Μετά το lockdown στον Πόρο, περιοριστικά μέτρα τίθενται από σήμερα σε ισχύ και στον Αμπελώνα Λάρισας, μετά την καταγραφή 8 κρουσμάτων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ