Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για «λίστα Πέτσα» και Παππά

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για «λίστα Πέτσα» και Παππά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με φόντο την συμπλήρωση ενός έτους από τις βουλευτικές εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το κυβερνών κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ενεπλάκησαν σε μία ακόμα σφοδρή αντιπαράθεση, με αιχμή την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό «Μένουμε Σπίτι» και τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. 

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, μετά την δημοσιοποίηση της «λίστας Πέτσα», κατηγορώντας το Μαξίμου για «μαζική προπαγάνδα». «Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, τόσο η ΝΔ θα επανέρχεται στις παλιές δοκιμασμένες μεθόδους της δεξιάς και της άκρας δεξιάς [...] Η απευθείας ανάθεση της μοιρασιάς σε ιδιωτική εταιρία έναντι σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ. Τα κριτήρια Μητσοτάκη που επικράτησαν για τη μοιρασιά των 20 εκατομμυρίων. Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την ύπαρξή τους καλά- καλά υπήρξαν κριτήρια. Μόνο ο αποκλεισμός ανεπιθύμητων μέσων και η ένοχη σιωπή του Μαξίμου για βδομάδες, μέχρι να μαγειρέψουν τα ποσά και τα ονόματα.»

Ο ίδιος αντιτέθηκε και στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις κάνοντας λόγο για «χουντικό νόμο». «Επιδιώκουν να προλάβουν τις αντιδράσεις στην πολιτική τους, που είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν και να ενταθούν από το φθινόπωρο και μετά», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. 

ΝΔ: «Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς»

 

Η Πειραιώς σχολίασε την ομιλία του κ. Τσίπρα, εστιάζοντας στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του».

«Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Ελληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. 'Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται.»

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για «συκοφαντία και "δολοφονία χαρακτήρων"», αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά. «Γιατί πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM