Σοβαρές καταγγελίες για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, έκανε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

 

Ο κ. Λυκουρέντζος μίλησε για ΜΚΟ που εισέπρατταν παρανόμως δημόσιο χρήμα,  ενημερώνοντας ότι τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

 

 «Οι κύριοι αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν χωρίς να δίνουν και μπαίνουν και σε κινητοποίηση και στέλνουν σε συγκεκριμένο ευρωβουλευτή να υποβάλει ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αβάσιμα επιχειρήματα εναντίον του υπουργείου Υγείας» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

 

«Εκβιάζουν ότι θα φέρουν έξω από το υπουργείο και τους ψυχικά ασθενείς. Γιατί θίχθηκαν τα συμφέροντά τους. Δεν θέλουν διαφάνεια, δεν θέλουν να λειτουργούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να αμείβονται για όσα προσφέρουν. Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

 

Μίλησε επίσης για  ΜΚΟ που δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ  από την ιδιωτική πρωτοβουλία και που έχουν 400 εργαζόμενους απλήρωτους. «Κι είναι έξω από το υπουργείο να διαδηλώνουν γιατί έτσι νομίζουν ότι θα επιβάλλουν τους όρους τους. Αλλά υπήρξε πολιτικό κατεστημένο το οποίο τους στήριξε. Και τώρα έχουν βάλει στόχο τον υπουργό με απειλές, εκβιασμούς με προειδοποιήσεις» υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέντζος.

 

Μίλησε για κρούσματα διαφθοράς για τα οποία, όπως είπε, επιλαμβάνεται πλέον η Δικαιοσύνη, διαβεβαιώνοντας ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν.