Στη Ρόδο ο Τσίπρας: Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μην μπούμε σε οδυνηρό φαύλο κύκλο

Στη Ρόδο ο Τσίπρας: Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μην μπούμε σε οδυνηρό φαύλο κύκλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στη Μεσαιωνική Πόλη, συνομίλησε με καταστηματάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείων των καταστηματαρχών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε «Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγους του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι αυτό που προτείνει το κόμμα του είναι «να δοθούν στοχευμένα χρήματα για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άρα η εργασία, προκειμένου να μην κλείσουν». Παράλληλα εξέφρασε τον φόβο του ότι «θα βρεθούμε ξανά σε έναν φαύλο κύκλο, ίσως πιο οδυνηρό και πιο μεγαλο σε ένταση- ελπίζω όχι και σε διάρκεια- με αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.

Ακόμη, εξέφρασε την αναγκαιότητα να μπορούν αυτές οι επιχειρήσεις να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και η προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM