Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά κόμπλεξ της»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά κόμπλεξ της» Facebook Twitter
0

Η Άγκυρα απάντησε στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που καταδίκασε την «φιέστα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία. 

«H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

«Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας» προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Χαμί Ακσόι κατηγορεί την Αθήνα λέγοντας πως «είναι φρέσκες οι μνήμες για τις προσπάθειες των κύκλων να σιωπήσουν το κάλεσμα της προσευχής στη Δυτική Θράκη που ακούγεται εδώ και αιώνες με την δικαιολογία του COVID-19».

«Η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της, ούτε ενήργησε αντίθετη με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να γλιτώσει από τα ιστορικά της κόμπλεξ», καταλήγει.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ