«Στο τραπέζι» νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση - Βαριά πρόστιμα για ορκωτούς λογιστές

«Στο τραπέζι» νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση - Βαριά πρόστιμα για ορκωτούς λογιστές Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της εταιρικής διακυβέρνησης αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο, που θα προωθεί μεταρρυθμίσεις για το Χρηματιστήριο και την Κεφαλαιαγορά, αναμένεται να θεσπίζει ακόμη πιο αυστηρά πρόστιμα για τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές για πλημμελείς ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία εισηγμένων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει ακόμα και στον δεκαπενταπλασιασμό των προστίμων στις περιπτώσεις πλημμελών ελέγχων. 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, η εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς και του χρηματιστηρίου αποτελεί κρίσιμη κυβερνητική προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο που η χώρα θα πρέπει να προσελκύσει και πάλι τους επενδυτές και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση για τις ανάγκες τους.

«Ωστόσο, δυστυχώς και στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν συμβεί σκάνδαλα που έχουν αμαυρώσει την αξιοπιστία της ελληνικής αγοράς στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η πλήρης ανάκτηση της αξιοπιστίας της κεφαλαιαγοράς, μέσα από ένα σχέδιο ριζικών αλλαγών και αυστηρών κυρώσεων, που αφορούν στη ρύθμιση και την εποπτεία των φορέων της Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου. Θα πρέπει όλοι εκείνοι οι θεσμοί και οι παράγοντες που αποτελούν τους κρίκους που συνθέτουν την αλυσίδα για την άντληση κεφαλαίων από τους επενδυτές, να λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο», ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) προβλέπεται να λειτουργεί σε στενότερη συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι συνέργειες και να διασφαλίζεται ο έλεγχος και η λειτουργία των εισηγμένων εταιρειών κατά τον πλέον διαφανή τρόπο.

Με πληροφορίες από capital.gr/bankingnews.gr

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM