Μακρόν: Η υγεία δεν μπορεί να αγοράζεται και να πωλείται

Μακρόν: Η υγεία δεν μπορεί να αγοράζεται και να πωλείται Facebook Twitter
Μακρόν: Η υγεία δεν μπορεί να αγοραστεί και να πωληθεί (EPA)
0

Ηχηρό μήνυμα στήριξης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. «Η υγεία δεν μπορεί αγοράζεται και να πωλείται».

Τη στήριξη του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν καλώντας σε ίση πρόσβαση για οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σε προηχογραφημένη δήλωσή του, που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της 73ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας του ΠΟΥ, ο Μακρόν επισήμανε πως «Εάν ανακαλύψουμε ένα εμβόλιο κατά του Covid-19, θα είναι παγκόσμιο κοινό αγαθό και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό».

Αυτό είναι ένα ζήτημα αποτελεσματικότητας και αρχής, πρόσθεσε.

«Η ανθρώπινη υγεία δεν μπορεί να γίνει θέμα διαμάχης, αντικείμενο εκμετάλλευσης, και δεν μπορεί να αγοράζεται και να πωλείται», συνέχισε.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, νωρίτερα, χαρακτήρισε την πανδημία «παγκόσμια κρίση» και προέτρεψε σε διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπισή της, σε ομιλία της στη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του ΠΟΥ.

«Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κρίση με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μολυνθεί και έχουν πληγεί από κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, γεγονός που δείχνει ότι ουσιαστικά καμία χώρα δεν έχει ξεφύγει από αυτήν την πανδημία», δήλωσε η Μέρκελ.

Με πληροφορίες του CNN

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM