Μέρκελ-Ολάντ λίγο πιο κοντά

Μέρκελ-Ολάντ λίγο πιο κοντά Facebook Twitter
0

Υπό συνεχή βροχή -που προκάλεσε και τα σχόλια του Γάλλου προέδρου- η χθεσινή συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με την Άνκελα Μέρκελ στο Παρίσι. Στο τραπέζι της συνάντησης η πορεία της Ε.Ε. και η ανεργία των νέων, όπως και οι διαρθρωτικές αλλαγές που καλείται να εφαρμόσει η Γαλλία προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα της. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολάντ προχθές, εκνευρισμένος από τις συστάσεις της Κομισιόν για τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί η Γαλλία, δήλωσε «δεν θα μας πουν οι Βρυξέλλες τι θα κάνουμε», δήλωση που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Βερολίνου.

Χθες η Γερμανίδα καγκελάριος  μιλώντας κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, που έχουν εισάγει σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με παράλληλη περικοπή των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους, στις οποίες δεν συμπεριέλαβε όμως τη Γαλλία.

«Συμφωνήσαμε να δώσουμε στη Γαλλία δύο ακόμη χρόνια για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3,0% (του ΑΕΠ). . . σε συνδυασμό με αυτό είναι και η προσδοκία ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν. Αυτά πάνε χέρι-χέρι», επισήμανε η Μέρκελ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Εντύπωση προκάλεσε και το γλωσσικό ολίσθημα της Μέρκελ που αποκάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ, Φρανσουά Μιτεράν, λάθος που έσπευσε να διορθώσει αμέσως χαμογελώντας.

«Τα θέματα πάνω στα οποία δουλεύουμε τέθηκαν από τον Φρανσουά Μιτεράν: Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, της ανάπτυξης. Η ανεργία των νέων, έχει φυσικά, κεφαλαιώδη σημασία στο έργο μας», είπε η Μέρκελ, πριν συνειδητοποιήσει το σφάλμα της.

Ο γαλλικός Τύπος αναφέρεται σε κοινό κείμενο σε πολλά θέματα από τις δύο πλευρές, κάτι που όπως επισημαίνεται είχε να συμβεί καιρό.

Εντύπωση προκάλεσε και η εκτίμηση του Ολάντ ότι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη μέχρι το τέλος του 2013, παρά τις διαφορετικές προβλέψεις οικονομικών αναλυτών και την αύξηση μόνο τον Απρίλιο του αριθμού των ανέργων κατά 40.000.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM