Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για σκίτσα στο gov.gr

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για σκίτσα στο gov.gr Facebook Twitter
2

Εξηγήσεις και ευθύνες για τα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στην κρατική ιστοσελίδα gov.gr. ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κομματική προπαγάνδα» εναντίον του.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «απαράδεκτη κομματική προπαγάνδα σε επίσημο σάιτ της ελληνικής κυβέρνησης», με αφορμή συγκεκριμένα σκίτσα που είχαν ως θέμα την αντιπολίτευση και όχι τον κορωνοϊό.

«Δεν έφτανε στον κ. Μητσοτάκη το καθημερινό λιβανιστήρι, τώρα έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί το επίσημο σάιτ της ελληνικής κυβέρνησης για κομματική προπαγάνδα με σκίτσα. Κατάφερε να τον καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι, που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κατηγορηθούν, οι οποίοι είχαν δώσει την άδειά τους για να χρησιμοποιούνται σκίτσα μόνο για τον κορωνοϊό και όχι για τις κομματικές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη. Έχει και η χυδαιότητα τα όριά της», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για σκίτσα στο gov.gr Facebook Twitter
Σκίτσα που παρουσιάστηκαν στην εφημερίδα «Αυγή»
Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για σκίτσα στο gov.gr Facebook Twitter
Σκίτσα που παρουσιάστηκαν στην εφημερίδα «Αυγή»

Τι απαντούν Πετρουλάκης και Χαντζόπουλος

Μετά την θύελλα αντιδράσεων, τα σκίτσα αφαιρέθηκαν. Από την πλευρά τους, οι Ανδρέας Πετρουλάκης και Δημήτρης Χαντζόπουλος εξήγησαν πως είχαν δώσει άδεια να αναρτηθούν σκίτσα με θέμα τον κορωνοϊό και όχι με θέμα την πολιτική.

Ερώτηση από 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούν ευθύνες και εξηγήσεις από τη ΝΔ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, ζητώντας εξηγήσεις και ευθύνες για την απαράδεκτη ενέργεια αυθαίρετης δημοσίευσης σκίτσων που επιτίθενται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα gov.gr, η οποία μετατράπηκε σε μέσο κομματικής προπαγάνδας της ΝΔ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση οδεύει μέρα με τη μέρα σε εξωθεσμικά και επικίνδυνα μονοπάτια "ορμπανοποίησης". Η χρήση επίσημης κυβερνητικής ιστοσελίδας για προπαγάνδα ενάντια στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ως φαίνεται και ενάντια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ενέργεια που προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κράτους, στρέφεται ενάντια στο Σύνταγμα και στις αρχές της ΕΕ, δυσφημίζει διεθνώς την Ελληνική Δημοκρατία και αποτελεί διολίσθηση σε πρακτικές άλλων εποχών και καθεστώτων».

Με την ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και την απόδοση άλλων ευθυνών και λήψη μέτρων για τα παραπάνω σοβαρότατα ατοπήματα.

Ζητούν, επίσης, εγγράφως τεκμηριωμένες απαντήσεις για το ποιος και με τίνος εντολή δημοσίευσε τα απαράδεκτα σκίτσα, σε μια ιστοσελίδα που εκ του Νόμου έχει τελείως διαφορετικό σκοπό λειτουργίας.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM