Κικίλιας: Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων

Κικίλιας: Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων Facebook Twitter
Κικίλιας: Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων (Eurokinissi)
1

Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις, τονίζει σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

«Σας θυμίζω το πρώτο μέτρο που λάβαμε ήταν η απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που τόσο μεγάλη ζημιά έκαναν σε άλλες χώρες. Το δεύτερο μέτρο ήταν το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιτροπής.

Ειδικά τα μικρά παιδιά, δε θα μπορούσαν να πάρουν και να τηρήσουν μέτρα προστασίας, όπως το να βάζουν αντισηπτικό και να μην πλησιάζουν το ένα το άλλο ή να μη βάζουν τα χέρια στο πρόσωπό τους.

Θα διέσπειραν έτσι, άθελα τους, τον ιό στους μεγαλύτερους και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Είναι και ίδια η δομή της ελληνικής κοινωνίας τέτοια, η αλληλεγγύη και η αλληλο-στήριξη στην οικογένεια δηλαδή, που μας έκανε να προχωρήσουμε πρώτα με τα σχολεία.

Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις. Και βέβαια, κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους» τονίζει ο Β. Κικίλιας.

Ερωτηθείς για το ποιο μέτρο θα αρθεί πρώτο ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «Η πανδημία απέδειξε ότι πολιτική δεν είναι η επικοινωνία και οι μεγαλοστομίες, αλλά η εγγύηση και η διασφάλιση της ζωής των πολιτών.

Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις 27 Απριλίου. Είναι στο χέρι όλων μας, μέχρι τότε να τηρήσουμε τα μέτρα, επιδεικνύοντας επιμονή, υπομονή και αλληλεγγύη.

Αυτό θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στους ηλικιωμένους, ο Β.Κικίλιας είπε πως «Τους ζητούμε να επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν. Αποδείξαμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτούς. Μόλις οι επιστήμονές μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ είπε πως στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή να έχουμε και στη χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.

«Μετατρέψαμε τη κρίση σε ευκαιρία, αναμορφώνοντας το ΕΣΥ. Αυτή η προσπάθεια όχι απλά δεν θα ανασταλεί, αλλά θα ενταθεί τους επόμενους μήνες.» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το Βήμα της Κυριακής

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν θελουμε να επανέλθουμε κάπως το 21’,ανεξαρτήτως της πορείας της νόσου,η οικονομία πρέπει σιγά σιγά να ανοίξει,με περιορισμό μόνο των ηλικιωμένων.αν μας βρει κ δεύτερος κύκλος του ιού,με μηδενική ανοσία πληθυσμού,ξαναγυρνάμε στο μηδέν.η εύκολη λύση του κλεινόσαστε όλοι σπίτι,δν μπορεί να λειτουργεί για πάντα.