Τουλάχιστον 60 άδειες οπλοφορίας έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές, σε βουλευτές απ’ όλα σχεδόν τα κόμματα. μία… υπερκομματική λίστα. Σύμφωνα δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, ανάμεσα στους οπλοφορούντες είναι ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, η Κανέλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μαρκογιαννάκης, ο Πολύδωρας, ο Γερμενής, ο Κασιδιάρης, ο Μπαρμπαρούσης και 8 ακόμη της Χ.Α.

 

Συνολικά στην Αθήνα έχουν εκδοθεί 51 άδειες οπλοφορίας για όλους τους βουλευτές και άλλες 9 στην επαρχία.

 

Από τη Νέα Δημοκρατία άδεια οπλοφορίας έχουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Μανούσος Βολουδάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Ιωάννης Καράμπελας, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κωνσταντίνος Κοντογιώργος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Δημήτριος Σαμπαζιώτης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

 

Από τη Χρυσή Αυγή, άδεια έχουν εκδώσει ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Γεώργιος Γερμενής, ο Αντώνιος Γρέγος, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο Νικόλαος Μίχος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, και ο Χρήστος Παππάς.

 

Από το ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλλη, ο Νικόλαος Καραθανασόπουλος και ο Νικόλαος Μωραΐτης.

 

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Τέλος, από το ΣΥΡΙΖΑ άδεια έχει εκδώσει ο Ευστάθιος Παναγούλης.

 

Σημειώνεται ότι η διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας είναι η εξής:

 

α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.

 

Το αίτημα έπειτα διαβιβάζεται από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας στην Ασφάλεια Αττικής, στο αρμόδιο Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών. Οι αξιωματικοί διαβιβάζουν το φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας να γνωμοδοτήσει ενώ παράλληλα ζητείται αντίγραφο του ποινικού μητρώου του αιτούντος βουλευτή. Μόλις απαντήσει θετικά η Εισαγγελία, από το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών εκδίδεται η άδεια οπλοφορίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr