ΑΑΔΕ: Παγώνει τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας εν όψει Πάσχα - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

ΑΑΔΕ: Παγώνει τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας εν όψει Πάσχα - Τι εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
1

Σε άλλο ένα μέτρο προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε μία προσπάθεια συγκράτησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή οι αρμόδιες υπηρεσίες σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά. Ο στόχος είναι η αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο να μπλοκαριστούν όσοι αλλάζουν διεύθυνση στο taxisnet σε μία προσπάθεια να ταξιδέψουν στην επαρχία για το Πάσχα, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο ΣΚΑΪ, «θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποιήσαν αυτή την διαδικασία. Το πιθανότερο είναι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση».

Ο κ. Πλακιωτάκης που συνομίλησε για το θέμα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιὠργο Πιτσιλή, συμπλήρωσε πως «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε  με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ φοβάμαι ότι πλέον τα μέτρα αρχίζουν να αποκτούν έναν χαρακτήρα κυνηγιού μαγισσών. Ασχέτως από το ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες του μέτρου προς τους συνεπείς πολίτες, εφόσον μπορεί να δώσει επιτέλους εκείνο το χαριστικό και πολυπόθητο "μάθημα" στους ασυνεπείς συμπολίτες μας που δεν σέβονται εμάς τους υπόλοιπους τότε θα το εφαρμόσουμε ώστε να μην νομίζουν οτι μας πιάνουνε κορόιδα.Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι ο ισχυρισμός "θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποιήσαν αυτή την διαδικασία" Πηγή: www.lifo.grΑν πράγματι είναι λίγοι (δεν είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον αριθμό, ηλεκτρονικά γίνεται η διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο) τότε για ποιό λόγο θα την πληρώσουν και όσοι έχουν όντως την ανάγκη της υπηρεσίας;Όπως και να έχει, ας ελπίσουμε ότι το μέτρο θα ίσχυσει μόνο για την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αν και τότε η φράση "Το πιθανότερο είναι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση" φαίνεται να υποννοεί το αντίθετο.