H Βουλή ανακοίνωσε δωρεά 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία - 8 εκατ. ευρώ η αξία τους

H Βουλή ανακοίνωσε δωρεά 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία - 8 εκατ. ευρώ η αξία τους Facebook Twitter
0

Δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ ανακοινώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου.

Επιπλέον ανακοινώθηκε και δωρεά 1 εκ. Ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις ανάγκες στον Έβρο.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και αποφάσισε τη δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη διαχείριση ασθενών με COVID-19 και τη δημιουργία 50 επιπλέον κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και τη δωρεά ύψους 1 εκ. Ευρώ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την κάλυψη αναγκών που αφορούν στην προμήθεια συστημάτων επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο.

Πότε θα είναι έτοιμες οι ΜΕΘ

Οι εν λόγω νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημερών από της ενάρξεως των εργασιών σε πλήρη λειτουργία μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους και θα ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ.

Σημειώνεται, ότι οι 32 εξ αυτών των κλινών θα αναπτυχθούν σε μεταλλικό κτήριο ειδικών προδιαγραφών συνολικού εμβαδού 720 m2, που θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου αναφοράς για COVID-19 «Σωτηρία».

Οι υπόλοιπες 18 θα αναπτυχθούν επίσης στο ίδιο Νοσοκομείο, σε υπάρχον κτήριο, τμήμα του οποίου θα μετατραπεί για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, αλλά και η κρίση στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα η Βουλή των Ελλήνων διαβουλευόταν με την Κυβέρνηση για την προσφορότερη συνδρομή της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι συνεννοήσεις μας κατέληξαν στην ανάληψη από την Βουλή των Ελλήνων του συνολικού κόστους δημιουργίας 50 νέων κλινών εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σωτηρία που είναι ένας από τους πολύτιμους προμαχώνες της πρωτοφανούς υγειονομικής μάχης που διεξάγεται. Ξέροντας, όπως απεδείχθη από την σημερινή ομόφωνη απόφασή μας, ότι όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των ΜΕΘ προχώρησα στην έκφραση αυτής της διάθεσης και δυνατότητας του Κοινοβουλίου προς τον κ. Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα στις 28 Μαρτίου να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, το οποίο σήμερα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Ομόφωνα επίσης δεκτή έγινε και η ενίσχυση με το ποσόν 1 εκ. Ευρώ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις ανάγκες στον Έβρο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM