Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μέσω βιντεοδιάσκεψης στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σήμερα για λόγους πρόληψης και προστασίας από τη μετάδοση το κορωνοϊού.

 

Η υπηρεσία e-presence είναι διαθέσιμη σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ανάγκες για συσκέψεις εξ αποστάσεως. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα το e-presence σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας ΑΕ (ΕΔΥΤΕ) την εποπτεία του οποίου έχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή η εν λόγω υπηρεσία χρησιμοποιείται από τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και άμεσα θα είναι διαθέσιμη και για κάποια υπουργεία και την προεδρία της κυβέρνησης. Να σημειώσουμε ότι το e-presence θεωρείται απόλυτα ασφαλές καθώς εξασφαλίζει ότι οι διακινούμενες πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

 

Καλή σας ημέρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο διεξάγεται με την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους. «Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών», σημείωσε.

 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα γρηγορότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι φαίνεται πως κερδίζουμε χρόνο για να ανταποκριθούν τα συστήματα υγείας. Υπογράμμισε όμως ότι αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών.