ΥΠΕΣ: Μην πηγαίνετε στα χωριά σας

ΥΠΕΣ: Μην πηγαίνετε στα χωριά σας Facebook Twitter
Έκκληση Θεοδωρικάκου: «Ας σοβαρευτούμε όλοι - Μην πηγαίνετε στα χωριά σας» (Eurokinissi)
2

Έκκληση να πειθαρχήσουν όλοι στα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης  κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα ο κ. Θεοδωρικάκος ενώ ζήτησε από όλους να πειθαρχήσουν στα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Μην πηγαίνετε στα χωριά σας. Κάνετε μεγαλύτερο κακό, ήταν το μήνυμα προς όλους όσοι επιχείρησαν να αποφύγουν τον κίνδυνο έκθεσης στις μεγαλουπόλεις.

«Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: για να είμαστε όλοι εδώ την επόμενη μέρα, ιδίως για να είναι εδώ οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και στα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ' όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση.

Αν ένας άνθρωπος είναι φορέας του ιού και δεν έχει ασθενήσει και συναντήσει ηλικιωμένους στον τόπο καταγωγής του, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Θα μεταδοθεί ο ιός, θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ το σύστημα υγείας.

Αυτοί οι άνθρωποι πολύ πιο δύσκολα θα μπορέσουν να επιβιώσουν και γενικά η κατάσταση θα εκτραχυνθεί» σημείωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη ότι «Σε μια κοινωνία για να πάνε μπροστά τα πράγματα πρέπει να είναι σοβαρό και το κράτος, πρέπει να είναι σοβαροί και οι πολίτες. Σε αυτή την κρίση πρέπει να είμαστε ένα και να δείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη.

Μένουμε στο σπίτι μας, είμαστε με την οικογένειά μας, περνάμε όσο γίνεται καλύτερα μέσα στο σπίτι γιατί αυτό είναι συνθήκη και προϋπόθεση υγείας και ασφάλειας καθενός από εμάς και όλης της κοινωνίας μαζί».

Άδεια ειδικού σκοπού

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμα ότι η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παραταθεί αν παραμείνουν τα σχολεία κλειστά.

Διευκρίνισε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

«Εφόσον υπάρχει παιδί που είναι στο ηλιακό όριο που είπαμε, κάτω των 15 ετών, από τη στιγμή που γεννιέται έως 15, ανεξάρτητα από το αν πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό ή παιδικό σταθμό ή αν το κράταγε κάποιος παππούς ή γιαγιά στο σπίτι, ο ένας από τους δύο γονείς έχει δικαίωμα της ειδικής άδειας» δήλωσε.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Μετά τον Αυτιά και ο Κασσελάκης χρησιμοποιεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Πολιτική / «Οι Αυτιάδες διαφημίζουν τον πατριωτισμό τους με χουντικά συνθήματα» λέει ο Κασσελάκης και αναθεωρεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχώς βάσει όσων βλέπουμε να συμβαίνουν παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις, τέτοιες εκκλήσεις στα αυτιά του νεοέλληνα ηχούν σαν: "ΝΑ ΠΑΤΕ στα χωριά σας", "ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ, "ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ 1352 ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ", "ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ".Μέσα με τέλη Απρίλη...θα έχουμε δει τα -δεν τολμώ να χαρακτηρίσω- αποτελέσματα της θαυμάσιας νοοτροπίας μας.