Αύριο οι ανακοινώσεις για τις γονικές άδειες λόγω κοροναϊού

Αύριο οι ανακοινώσεις για τις γονικές άδειες λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Αύριο τα μέτρα για τους γονείς ανήλικων παιδιών μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω κοροναϊού (Eurokinissi).
1

Αύριο, Τετάρτη, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα, που αφορούν στις άδειες των γονιών με ανήλικα παιδιά, μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω κοροναϊού.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κοροναϊου, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν σήμερα και αφού εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία και στην κοινωνία, συμφώνησαν στα εξής:

1. Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

2. Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορονοϊού. Απαιτείται, απ' όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Πώς θα χορηγηθούν οι άδειες

 

 

Νωρίτερα και μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο όλων των σχολείων στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κοροναϊού, συζητήθηκε η λήψη ενός μεικτού συστήματος, με το οποίο ένα μέρος της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική, ένα μέρος θα επιβαρύνει τον εργοδότη και ένα το κράτος.

Σε ό,τι αφορά την άδεια, το βασικό σενάριο είναι η άδεια από 15 ημερών για τον πατέρα και τη μητέρα, για τη διευκόλυνση των γονιών έπειτα από την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία ως μέτρο πρόληψης για τον νέο κοροναϊό.

Η πρόβλεψη αυτή θα αφορά τόσο το Δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα και οι ημέρες άδειας μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτά, ανάλογα με τις ανάγκες.

Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του επιδόματος ύψους 718 ευρώ του ΟΑΕΔ, για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που κλείνουν για λόγους ανωτέρας βίας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πρέπει επίσης να συμφωνήσουν κράτος και τράπεζες, αναστολή δόσεων για μερικούς μήνες, όπως επίσης και αναστολή πληρωμών στην εφορία. Εμεις που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα έχουμε για χρόνια τώρα υποστεί τεράστιες απώλειες εισοδήματος!