Έλενα Ράπτη: «Εγώ σήμερα κοινώνησα και θα συνεχίσω να κοινωνώ»

Έλενα Ράπτη: «Εγώ σήμερα κοινώνησα και θα συνεχίσω να κοινωνώ» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
18

«Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ», δήλωσε σήμερα η Έλενα Ράπτη.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο romfea.gr ξεκαθάρισε πως δεν μιλάει ως γιατρός, παρ' όλα αυτά ξεκαθάρισε ότι για τους πιστούς η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. «Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων. Κλείνοντας η Έλενα Ράπτη τόνισε πως «όταν υπάρχει βαθιά πίστη δεν φοβάσαι την Θεία Κοινωνία».

Οι δηλώσεις της Έλενας Ράπτη έρχονται στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε από δηλώσεις της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Ελένης Γιαμαρέλλου, σχετικά με τη θεία κοινωνία και τον κοροναϊό. Η κα Γιαμαρέλλου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν λόγο για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης σε σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. «Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας», ανέφεραν στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα στηλιτεύοντας τις δηλώσεις της Ελένης Γιαμαρέλλου. 

Για το θέμα είχε πάρει θέση, μία μέρα πριν την κα. Γιαμαρέλλου, και ο Παύλος Πολάκης που κάλεσε τον ΕΟΔΥ να τοποθετηθεί για τη μετάδοση του κοροναϊού από το κουτάλι κατά τη θεία κοινωνία. «Αυτός είναι χριστιανοταλιμπανισμός, σοβαρευτείτε, δεν είναι θέμα μη μουτρώσουν οι ιερωμένοι, άλλες εκκλησίες το έκαναν αυτό, βάλτε τον ΕΟΔΥ να βγάλει ανακοίνωση», υπογράμμισε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Η πολιτική εκμετάλλευση δώθε ή κείθε έχει αρχίσει να με κουράζει. Είναι στα όρια του να είναι ύποπτη. Και η δώθε και η κείθε.Κατα τα λοιπά.Χεράκια καθαρά, καλά αεριζομενοι χώροι, όχι πολλές επαφές.Υγεία κι αγαπη.
ξεκαθάρισε πως δεν μιλάει ως γιατρός Πηγή: www.lifo.grΚαι πώς θα μπορούσε άλλωστε, μια και ΔΕΝ είναι γιατρός.Από το βιογραφικό της στο site της Βουλης:Επάγγελμα: Ανέπτυξε δραστηριότητα στον χώρο των οπτικοακουστικών συστημάτων επικοινωνίας.Σπουδές: Ψυχολογία και Πληροφορική. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Ποιος ρώτησε την κ. Ράπτη αν και τι πιστεύει ;Ένας βουλευτής έχει μοναδική υποχρέωση να παράγει πολιτικό έργο.Τα υπαρξιακά και τα κοσμοθεωρητικά που λέει δεν ενδιαφέρουν κανέναν, αν δεν παράξει πολιτικό έργο.Ας μην ψάχνει λοιπόν υποκατάστατα (προηγήθηκε βέβαια ο κ. Βελόπουλος...).
Η ηλικία της τής επιτρέπει να ρισκάρει. Τί θα γίνει όμως αν αυτή σταθεί η αφορμή για να κολλήσουν τυχόν άλλοι που η υγεία τους και η ηλικία τους δεν συγχωρούν τέτοια ρίσκα όπως το να έρχονται σε επαφή μαζί της;-η κοινωνική ζωή ενός βουλευτή είναι πλούσια και ποικίλη και άρα οι στατιστικές της πιθανότητες να είναι αυτή η ίδια η αιτία μετάδοσης του ιού συγκριτικά αυξημένες με ενός μέσης κοινωνικότητας πολίτη; Λίγη υπευθυνότητα΄-ΕΣΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ-δεν βλάπτει, ειδικά σε τέτοιες αχαρτογράφητες καταστάσεις.
Έχει καταντήσει θορυβώδης και μη παραγωγική αυτή η εστίαση στο θέμα της Θείας Κοινωνίας. Σε αντίθεση με εκλεγμένους εκπροσώπους μας στη Βουλή που θεωρούν τους συμπολίτες τους "χριστιανοταλιμπάν" αλλά και άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι θεωρούν τους χριστιανούς ανεύθυνους, αγράμματους, αφελείς και, σε ακραίες περιπτώσεις, υπεύθυνους για την διάδοση του ιού, σε πολλούς ναούς της Αθήνας έχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα. Ενδεικτικά και όχι εξαντλητικά:Ηλικιωμένοι και όσοι έχουν κρυολογίσει να απέχουν από το ναό.Στα παγκάρια υπάρχουν (ή θα προμηθευτούν σύντομα όσοι δεν πρόλαβαν) υγρό αντισηπτικό.Οι πιστοί δεν θα φιλούν τις εικόνες.Όσοι προσέρχονται στη Θεία Κοινωνία δεν θα αγγίζουν το μάκτρο (το κόκκινο πανί) και δεν θα σκουπίζονται με αυτό.Η Θεία Μετάληψη είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για τους πιστούς, και αφορά μόνο την Θεία Μετάληψη και τίποτα άλλο (δισκοπότηρο, μάκτρο κτλ). Όσοι δεν το πιστεύουν αυτό δεν κοινωνούν και δεν έχουν λόγο να αγχώνονται. Μπορούν ξένοιαστα και χαρούμενα να κολλήσουν τον ιό από ΜΜΜ, εμπορικά κέντρα, μπαρ, μουσεία ή όπου επιλέγουν να πάνε. Εκτός και αν σοβαρά πιστεύουν ότι το όλο πρόβλημα είναι η θεία Μετάληψη.*Μια φράση που άκουσα από ιερέα, ο οποίος ανακοίνωνε τα μέτρα στο ναό του και πολύ μου άρεσε: "Αυτά τα μέτρα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της αυτοθυσίας και όχι το κοσμικό πνεύμα". Το αφήνω εδώ για τους απειροελάχιστους φίλους της κοινότητας μας, που ίσως γνωρίζουν περί χριστιανισμού και Εκκλησίας.
Ποιο πνεύμα αυτοθυσίας; Αν πρόκειται για ΑΥΤΟθυσία είστε εντελώς ελεύθεροι να θυσιαστείτε όπως επιθυμείτε. Είναι εντελώς απαράδεκτο όμως να θέτετε υπό απειλή την υγεία των συμπολιτών σας σε χώρους εργασίας, ΜΜΕ, κοινωνικές συναναστροφές. Εκτός και αν μετά την κατανάλωση σώματος και αίματος του Χριστού, κλείνεστε στα σπίτια σας και παραμένετε σε απομόνωση. Αν όμως κυκλοφορείτε όπως συνηθίζετε στην καθημερινότητά σας και συνυπάρχετε με άλλα άτομα, έχετε αυξημενη πιθανότητα να διαδώσετε τον ιό και οι φορείς θα το διαδώσουν κι αλλού και κάπως έτσι επιταχύνεται η διασπορά. Δυστυχώς, δεν θα το περάσουν όλοι σαν απλό κρυωματάκι, κάποιοι θα είναι πιο ευάλωτοι, θα πάθουν πνευμονία και θα κινδυνέψει η ζωή τους. Θυσιάστε λοιπόν τη δική σας ζωή, όχι των άλλων.
Πάντα μου έκανε εντύπωση τί είδους ψυχολογική ανάγκη κάνει, κατά τα άλλα μάλλον έξυπνους και σύγχρονους ανθρώπους, να πιστεύουν σε μεσαιωνικά παραμύθια. Μάλλον η "ασφάλεια" του να ανήκεις σε μια ομάδα...χωρίς πολλή σκέψη.
Δυο εξηγήσεις μπορώ να σκεφτώ. Είτε είναι θέμα μάρκετινγκ, δηλαδή το κοινό στο οποίο απευθύνεται, οι πελάτες/ψηφοφόροι, αυτά θέλουν να ακούσουν οπότε αυτά λέει και χεστήκαμε για τη δημόσια υγεία, είτε όντως τα πιστεύει, όποτε απορώ τι στο διάολο διδάσκουν εκεί στην Ιατρική σχολή.Δεν μπορώ να αποφασίσω ποια από τις 2 επιλογές είναι η χειρότερη…
Μακάρι να ήταν η δεύτερη εξήγηση.Αλλά δυστυχώς είναι η πρώτη ("όσοι πιστοί προσέλθετε").Για αυτό πάμε κατά διαόλου, όταν ψηφίζουν οι "πιστοί" χωρίς κρίση.Είτε Αριστερά, είτε Δεξιά...(Καμία κρεμούλα κανένας ;...)Εν πάσει περιπτώσει, αν δυστυχώς ιχνηλατηθούν ασθενείς από το εκκλησίασμα, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ κ.κ. ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ ΚΑΙ ΡΑΠΤΗ ΙΔΙΟΙΣ ΕΞΟΔΟΙΣ.