Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του κοροναϊού στην Ελλάδα.

 

«Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, μετά την ανακοίνωση για την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, έπειτα από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία.

 


Ακολούθησε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, που συγκάλεσε ο κ. Κικίλιας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, των γενικών γραμματέων του υπουργείου Γιάννη Κωτσιόπουλο και Παναγιώτη Πρεζεράκου και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

 

Να επιτηρούν την υγεία τους όσοι ταξίδεψαν στη Βόρεια Ιταλία

 

Ανακοινώνοντας το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, το υπουργείο Υγείας κάλεσε όσους επιστρέφουν από τη βόρεια Ιταλία-που έχει πληγεί από την επιδημία- να επιτηρούν την υγεία τους.

 

«Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου για τον νέο κοροναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα», συμπλήρωσε ο ίδιος.