Κικίλιας: Ίσως αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει ο κοροναϊος στην Ελλάδα -Είμαστε θωρακισμένοι

Κικίλιας: Ίσως αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει ο κοροναϊος στην Ελλάδα -Είμαστε θωρακισμένοι Facebook Twitter
«Η χώρα είναι θωρακισμένοι για τον νέο κοροναϊό», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλας (Πηγή φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ)
2

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη, σε δηλώσεις που έκανε μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον νέο κοροναϊό, ενώ αναφέρθηκε σε αυξημένη πιθανότητα να έρθει στην Ελλάδα ο ιός. 

Η σύσκεψη έγινε στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων και θανάτων από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία. «Υπάρχουν τα γεωγραφικά δεδομένα της Ιταλίας και όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι ίσως αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει στη χώρα μας. Όμως η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει 13 νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα, κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, έχει τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έχει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και Ειδικών Επιστημόνων», είπε ο κ. Κικίλιας και προανήγγειλε ότι το απόγευμα θα κάνει ανακοινώσεις ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από όλους ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. «Ο συγκεκριμένος ιός προσομοιάζει με τον ιό μίας σοβαρής γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί», σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στη σύσκεψή, ο κ. Κικίλιας είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς «για τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, τις εξελίξεις, τις γεωγραφικές επιδημιολογικές σε σχέση με την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες».

Στη σύσκεψη, που συγκλήθηκε εκτάκτως μετείχαν εκτός από τον κ. Κικίλια οι υπουργοί Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, οι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γγ πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μόλις τώρα μεταδόθηκε στο δελτίο της ΕΡΤ, ότι επιστρέψαντες από την Ιταλία δεν ελέγχθηκαν πριν την αναχώρησή τους, αλλά ούτε και όταν έφθασαν στην Ελλάδα !!!Δεν καταλαβαίνω τέτοια "στρατηγική". Πολύ χαλαρή φαίνεται.Μακάρι να επαληθευτεί ο κ. Κικίλιας με την διαβεβαίωσή του ότι "είμαστε σε ετοιμότητα".
Υπεραισιόδοξο τον βρίσκω τον κ. Κικίλια.Η Ιταλία δηλαδή, δεν είχε σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες της ;Δεν μπόρεσε όμως να εμποδίσει την "είσοδο" του ιού. Εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στα Κέντρα Υγείας (μη σχολιάσω ...).Μακάρι να μην πληρώσουμε καμιά αυταπάτη.Εμείς καλού-κακού, ας επαγρυπνούμε.