ΕΔΕ για την εμπλοκή ειδικών φρουρών σε καβγά στο Γκάζι- Παραιτήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΔΕ για την εμπλοκή ειδικών φρουρών σε καβγά στο Γκάζι- Παραιτήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
ΕΔΕ για την εμπλοκή δύο ειδικών φρουρών σε καβγά στο Γκάζι (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
4

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, επιβεβαίωσε ότι δύο ειδικοί φρουροί ενεπλάκησαν σε επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο Γκάζι.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση από την ΕΛ.ΑΣ., όπως και ότι της υπόθεσης έχει επιληφθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι δύο ειδικοί φρουροί.

Το επεισόδιο συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα και τραυματίστηκε, ενώ κατά την πτώση του στο έδαφος εκπυρσοκρότησε το όπλο του. Το περιστατικό συνέβη ενώ οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν εκτός υπηρεσίας.

«Έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του ειδικού φρουρού που εκπυρσοκρότησε το όπλο του και διενεργείται ΕΔΕ η οποία επεκτάθηκε και για τον άλλο ειδικό φρουρό», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να αποκρύψει το συμβάν. «Ποτέ δεν υπήρξε άρνηση από την κυβέρνηση να διασαφηνιστεί οποιοδήποτε περιστατικό», απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ραγκούσης: Ακόμη δεν παραιτήθηκε κανείς;

Ο Γιάννης Ραγκούσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «επιχείρησε να αποκρύψει το πολύ σοβαρό αυτό συμβάν που έχει τεράστια πολιτική σημασία και την εκθέτει ανεπανόρθωτα γιατί αναβίωσε αποτυχημένους θεσμούς όπως αυτόν των ειδικών φρουρών».

«Καταργήθηκε ο θεσμός αυτός, γιατί ήταν ένας ρουσφετολογικός αρμός της εξουσίας και εσείς τον αναβιώσατε προσλαμβάνοντας αναξιοκρατικά 1.500 ειδικούς φρουρούς που δεν υπάγονται στο αμερόληπτο καθεστώς των εξετάσεων και του ΑΣΕΠ», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και το αποτέλεσμα όλου αυτού –αφού θέλατε γρήγορα και πρόχειρα αποτελέσματα με δυο, τρεις μήνες εκπαίδευση και όχι χρόνια που πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί- τους στέλνετε στο δρόμο και κρατάνε στα όπλα και πάνε στα μπαρ; Αυτό μας είπατε πριν από λίγο, ότι είχε το υπηρεσιακό του όπλο και είχε πάει για διασκέδαση στα μπαρ που πηγαίνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού να διασκεδάσουν κ. Οικονόμου. Και δεν έχει παραιτηθεί κανείς σας γι' αυτήν την κατάσταση; Είστε αποκλειστικά πολύ σοβαρά υπεύθυνοι γι' αυτό το οποίο έχει συμβεί γιατί προσλάβατε 1.500 τέτοιους και τους έχετε και κυκλοφορούν ανάμεσα στα παιδιά μας, ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», συνέχισε ο κ. Ραγκούσης.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι στην ΕΛ.ΑΣ. Υπηρετούν 55.000 άνθρωποι και «Είναι φυσικό να μην μπορούμε να αποκλείσουμε και αποκλίνουσες παραβατικές συμπεριφορές. Γι αυτό υπάρχει ένα επαρκές αυστηρό εσωτερικό πειθαρχικό πλαίσιο για να τιμωρούνται. Για το πρόσφατο περιστατικό θα υπάρχουν πειθαρχικές ποινές αν προκύψουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί Μητσοτάκη- Χρυσοχοΐδη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τα όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, κάνει λόγο για «επικίνδυνους για την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών ερασιτεχνισμούς Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη».

«Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχθεί αυτό που μάταια προσπαθούν να κρύψουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χρυσοχοΐδη εδώ και δέκα μέρες.

Ότι προσέλαβαν ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την προεκλογική τους υπόσχεση για 1.500 άμεσες προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Ακόμη χειρότερα, και στη βιασύνη τους να αποκομίσουν μικροπολιτικό κέρδος, τους έδωσαν ένα όπλο και τους έβγαλαν στους δρόμους με λίγες μόλις μέρες εκπαίδευσης, για να φανεί ότι αύξησαν τις περιπολίες», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Αποτέλεσμα; Δύο από αυτούς τους ειδικούς φρουρούς ενεπλάκησαν σε καβγά σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι εκτός υπηρεσίας, χτυπήθηκαν, έπεσε πυροβολισμός και χάθηκε το υπηρεσιακό όπλο του ενός. Αυτό δεν είναι ασφάλεια ούτε για τους πολίτες ούτε για τους αστυνομικούς. Είναι εγκληματική προχειρότητα και ανευθυνότητα των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τον Ραγκούση τον αντιπαθώ σφόδρα και τον θεωρώ μεγάλο αριβιστα. Για θέμα των ειδικών φρουρών όμως, της ανύπαρκτης εκπαίδευσης τους και τον ρουσφετολογικό τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται, έχει απόλυτο δίκιο, έστω και αν ξύπνησε πολύ αργά.
Δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι ξύπνησε. Απλά, θεωρεί ότι αναδεικνύοντας αυτό το πρόβλημα εξυπηρετεί και στηρίζει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί "αστυνομικής υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας" και ίσως στρέψει εναντίον της αστυνομίας, εκτός από το ακροατήριό τους και κομμάτια της υπόλοιπης κοινωνίας. Εξού και ο πόνος του για "τα παιδιά μας" και "τους Έλληνες και τις Ελληνίδες". Και πάλι δηλαδή στον οπορτουνισμό του επιστρέφουμε.
Όχι και αφήγημα, αγαπητή. Κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε και από μία είδηση. Τη μία τους πιάνουν να πουλάνε κόκες, την άλλη πλαστά διαβατήρια, την άλλη να βαράνε 11χρονα, την άλλη να τραβάνε πιστόλι, την άλλη να παίζουν ξύλο με μπράβους. ΟΛΑ τα παραπάνω (και όσα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας) έχουν γίνει μέσα σε ένα μήνα!Ο σύριζα εννοείται ότι εξυπηρετεί τους αντιπολιτευτικούς του στόχους, δεν διαφωνούμε. Αλλά η ελληνική αστυνομία έχει σοβαρό πρόβλημα. Η ελλιπής εκπαίδευση είναι μία αιτία. Η πλήρης κάλυψη που παρέχεται στους παράνομους αστυνομικούς (βλ. εδε) είναι η άλλη.
"...γιατί προσλάβατε 1.500 τέτοιους και τους έχετε και κυκλοφορούν ανάμεσα στα παιδιά μας, ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», συνέχισε ο κ. Ραγκούσης". Αυτό το "τέτοιους" γιατί μου χτυπάει τόσο άσχημα; Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, δεν του το έχει πει κάποιος του Ραγκούση; Αν δηλ. προκύψει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες των δύο συγκεκριμένων ειδικών φρουρών, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν 1.500..."τέτοιοι". Και έλεος με αυτό το "τα παιδιά μας", πολύ συναίσθημα και δεν πείθομαι.