Βαρουφάκης: Στις 10 Μαρτίου θα αποκαλυφθούν οι συνομιλίες των Eurogroup

Βαρουφάκης: Στις 10 Μαρτίου θα αποκαλυφθούν οι συνομιλίες των Eurogroup Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Στη δημοσιότητα θα δοθούν στις 10 Μαρτίου οι ηχογραφημένες συνομιλίες των συνεδριάσεων του Eurogroup που έχει καταγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πηγή του MέΡΑ 25 οι συνομιλίες για τις οποίες έχει προκληθεί τόσος σάλος και έχουν δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον για όσα διεμήφθησαν την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού του 2015, απομαγνητοφωνούνται και θα είναι έτοιμες στις αρχές Μαρτίου.

Όπως διευκρινίστηκε, επειδή ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης θα απουσιάζει σε ταξίδι στην Αυστραλία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, τα κείμενα θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου, ώστε να είναι και ο ίδιος στην Αθήνα για να απαντήσει σε κάθε ερώτημα ή ζήτημα που θα τεθεί, από οποιαδήποτε πλευρά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανησυχεί μην τυχόν και υπάρξει οποιαδήποτε προσφυγή στη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού, ενώ υπενθύμισε και την απόφαση του Αρείου Πάγου που κατέθεσε στη Βουλή μαζί με το αρχείο καταγραφής των συνεδριάσεων του Eurogroup ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και το οποίο επέστρεψε ως απαράδεκτο ο πρόεδρος της Βουλής.


Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο αξιωματούχος του κόμματος τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 εμμένει στη θέση του ότι η αποκάλυψη των συνομιλιών θα φωτίσει αθέατες πλευρές των συνεδριάσεων, τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονταν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα αποκαλύψει επίσης την αλαζονεία τους, αλλά και τον ανθελληνισμό τους σε ορισμένες περιπτώσεις.


Θα αποκαλυφθεί επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή και η αλήθεια. Ότι όσες προτάσεις και αν κατέθετε η ελληνική πλευρά για να υπάρξει μια καλή συμφωνία, απορρίπτονταν ασυζητητί.

Όπως διευκρίνισε επίσης, έχουν ηχογραφηθεί συνεδριάσεις μετά το τρίτο Eurogroup επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η εγγραφή άρχισε μετά τη διαπίστωση ότι στο κορυφαίο αυτό όργανο της Ε.Ε. δεν τηρούνταν πρακτικά.

Ο αξιωματούχος του MέΡΑ 25 σημείωσε ότι αρκετά στοιχεία από τις συνεδριάσεις περιέχονται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι ηττημένοι», ενώ τόνισε ότι ο αγγλικός εκδοτικός οίκος με τον οποίο συνεργάζεται χρόνια ο κ. Βαρουφάκης του πρότεινε ένα μεγάλο ποσό, περίπου 100.000 λίρες, προκειμένου να μην εκδοθεί το βιβλίο, πρόταση που ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα δάνεια», εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα αυτό θα αποτύχει.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το MέΡΑ 25 θα καταθέσει σύντομα σχέδιο νόμου για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βαρουφάκης: Στις 10 Μαρτίου θα αποκαλυφθούν οι συνομιλίες των Eurogroup Πηγή: www.lifo.grΣου λέει, μετά από 5 χρόνια - που ούτε του πέρασε βέβαια καθόλου από το μυαλό να έχει ήδη απομαγνητοφωνήσει τις συνομιλίες και το κάνει τώρα -, "να μην είμαι παρών στην Αθήνα ο ίδιος όταν τελειώσει η απομαγνητοφώνηση, για να απαντήσω σε κάθε ερώτημα ή ζήτημα που θα τεθεί, από οποιαδήποτε πλευρά ; "Το ξέρει αυτό 100 % εκ των προτέρων ότι θα το κάνουν οι πολιτικές κουτσομπόλες - όχι οι σοβαροί αναλυτές. Για αυτές τις κουτσομπόλες ζει. Να έλειπε, να χάσει την στιγμή που θα τον κυνηγάνε, μετά τόσο χρόνο που κρατιότανε να ρίξει την "βόμβα" ; Αδιανόητο...Καθείς εφ' ω ετάχθη... Και οι ψηφοφόροι του.