ΜέΡΑ25: Ο Ρέγκλινγκ προσπάθησε να αποτρέψει τον Γαβρά να γυρίσει το «Ενήλικοι στην Αίθουσα»

ΜέΡΑ25: Ο Ρέγκλινγκ προσπάθησε να αποτρέψει τον Γαβρά να γυρίσει το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» Facebook Twitter
ΜέΡΑ25 κατά Ρέγκλινγκ για το σχόλιό του σχετικά με τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη (Πηγή φωτό EPA)
3

Κυνικό γραφειοκράτη χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 τον Κλάους Ρέγκλινγκ, με αφορμή το σχόλιό του για τις ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup, ενώ κάνει και αναφορά σε συνάντησή του με τον Κώστα Γαβρά, με αφορμή την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα». 

Τη Δευτέρα, ο Ρέγκλινγκ δέχθηκε ερώτηση για τις ηχογραφήσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών. Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε τη λύπη του- όπως έκανε και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο- ενώ έκανε λόγο για παραβίαση του απορρήτου.

Απαντώντας σε αυτό το σχόλιο, το ΜέΡΑ25 εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όταν ο Κώστας Γαβράς ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα», βασισμένη στο βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Ρέγκλινγκ «πανικοβλήθηκε αρκετά ώστε να αιτηθεί συνάντηση» με τον σκηνοθέτη.

Στο γεύμα εργασίας των δύο, στο Παρίσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο κ. Ρέγκλιγκ προσπάθησε να αποτρέψει τον σκηνοθέτη από το να γυρίσει το Adults in the Room, ισχυριζόμενος ότι οι αναφορές στο βιβλίο του Βαρουφάκη στις συζητήσεις του Eurogroup ήταν ανακριβείς. Ο Γαβράς, αφού τον άκουσε προσεκτικά, του απάντησε: "Ο λόγος που πιστεύω στο βιβλίο του Βαρουφάκη είναι ότι έκανα αντιπαραβολή της περιγραφής του σχετικά με τα τεκταινόμενα στα Eurogroup με τα μαγνητοφωνημένα αρχεία που μου επέτρεψαν, ανεξάρτητα, να ακούσω τι λέγατε εσείς και οι συνάδελφοί σας κ. Ρέγκλιγκ"».

Η συζήτηση έληξε εκεί και ο Κλάους Ρέγκλινγκ δεν επανήλθε, σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Μέχρι τώρα, που εξέφρασε τη λύπη του ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα μάθουν την αλήθεια. Τον λογαριασμό του μεσημεριανού τον πλήρωσε ο Κώστας Γαβράς. Τον λογαριασμό του κ. Ρέγκλιγκ των πληρώνουν καθημερινά οι ευρωπαίοι, ιδίως οι Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακόμη, το ΜέΡΑ25 λέει για τον Κλάους Ρέγκλινγκ, μεταξύ άλλων, ότι: «Αν ήταν σε κοινή θέα, θα τόλμαγε ποτέ να προτρέψει υπουργό Οικονομικών ευρωπαϊκής χώρας να κάνει πλήρη στάση πληρωμών σε όλους τους συνταξιούχους έτσι ώστε να αποπληρωθεί μια δόση στο ΔΝΤ;

Αν ήταν σε κοινή θέα, θα ξέφευγε της αντίληψης των ευρωπαίων πολιτών ότι "στελέχη" όπως ο κ. Ρέγκλιγκ δεν είναι απλά κυνικοί γραφειοκράτες αλλά και τεχνοκρατικά ανεπαρκείς;».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το έχω ξαναγράψει: Γιάνη σε έχω βαρεθεί πάρα μα πάρα πολύ! Άλλη έννοια δεν είχε ο Κλάους Ρέγκλινγκ παρά να μη γυριστεί η ταινία! Μακάρι να υπήρχε τρόπος τα όσα λες να μην φτάνουν σε ένα ευρύ κοινό. Αλλά στην εποχή των social media αυτό είναι αδύνατο.
Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το ότι ξέρεις τι έννοιες έχει ο Ρέκλινγκ. Όπως και το ότι όταν κάποιοι (Βαρουφάκης-Γαβράς) αναφέρουν δημοσίως ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός που αφορά και θίγει τρίτο πρόσωπο (ο φίλος σου ο Ρέγκλινγκ), το τρίτο αυτό πρόσωπο μπορεί ευκολότατα να βγει (όπως βγήκε προχθές και είπε τα περί παραβίασης εμπιστευτικότητας από τον Βαρουφάκη) και να διαψεύσει το καταγγελόμενα. Συνελόντι ειπείν: Αυτό που βαρέθηκες δεν είναι ο Βαρουφάκης αλλά ότι αυτά που λέει φέρνουν σε όλο και δυσκολότερη θέση τις βεβαιότητες που επί έτη έχεις.