Novartis: Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων

Novartis: Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων Facebook Twitter
Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Χωρίς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει η προγραμματισμένη για σήμερα εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Εμείς θεωρούμε τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής την πιο ακραία αντικοινοβουλευτική διαδικασία, πράξη και ενέργεια και αναθεωρούμε τη στάση μας. Δεν θα παραστούμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε την παράνομη διαδικασία εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, αναφερόμενος στην εξέταση και απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης που υπέβαλε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον Θανάση Πλεύρη.

«Αυτά όλα που γίνονται, σε σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες, τα παρακολουθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι αρμόδια για τους προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά και οι άλλες αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πληρώσει μόνο η κυβέρνηση. Αυτό είναι δικό της θέμα. Είναι παράνομες οι πράξεις τους. Θα πληρώσει και η χώρα κάποια στιγμή», δήλωσε ακόμη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης φέρει ευθύνη για την αντιθεσμική μεθόδευση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι καταστρατηγεί τον νόμο, για να εκφοβίσει τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Η ΝΔ συνεχίζει με διαρκείς μεθοδεύσεις τον ολισθηρό δρόμο καταστρατήγησης του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες, προκειμένου να τους εκφοβίσει επειδή τόλμησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιθεσμική μεθόδευση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στην απόφαση της προανακριτικής επιτροπής, τόνισε ότι: «Καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας, πως πραγματικός σκοπός είναι η αποκάλυψη και η παραδειγματική τιμωρία των προστατευόμενων μαρτύρων που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Καθιστά την Ελλάδα τη μοναδική χώρα που δεν θα τολμά κανείς πλέον να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον αποκαλύπτοντας σκάνδαλο διαφθοράς, γιατί δεν θα έχει καμία εγγύηση προστασίας από το νόμο».

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης για τον Πλεύρη

Νωρίτερα, απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης για τον εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, που κατέθεσε ο Δημήτρης Τσοβόλας, πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στο αίτημα εξαίρεσης αναφερόταν ότι συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού του κ. Πλεύρη από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής διότι παρέστη, ως συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε πρόσφατη δίκη με αντίδικο τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, σχετιζόμενη με την υπόθεση Novartis, γεγονός που δημιουργεί δυσπιστία για την αμεροληψία του.

Η αίτηση εξαίρεσης απορρίφθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, ενώ από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες κρίθηκε το αίτημα.

Αυτό είναι το δεύτερο αίτημα εξαίρεσης για τον Θανάση Πλεύρη, από τον κ. Παπαγγελόπουλο. Το προηγούμενο είχε υποβληθεί με την απόφαση εξαίρεσης των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή. Τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε δηλώσει δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ότι εφόσον οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης απομακρυνθούν, τότε και ο κ. Πλεύρης πρέπει να εξαιρεθεί επειδή είχε εκφράσει βεβαιότητα για την ενοχή τού πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια και συνεπώς υπάρχει δυσπιστία για την αμεροληψία του.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Μετά τον Αυτιά και ο Κασσελάκης χρησιμοποιεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Πολιτική / «Οι Αυτιάδες διαφημίζουν τον πατριωτισμό τους με χουντικά συνθήματα» λέει ο Κασσελάκης και αναθεωρεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM