Σεισμός

Χρυσοχοΐδης: 1200 νέοι συνοριοφύλακες και περιπολίες αστυνομικών στην Αττική κάθε 15 λεπτά

Χρυσοχοΐδης: 1200 νέοι συνοριοφύλακες και περιπολίες αστυνομικών στην Αττική κάθε 15 λεπτά Facebook Twitter
12

Την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι κάθε 15 λεπτά οι κάτοικοι της Αττικής βλέπουν αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ να περιπολούν στις γειτονιές τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που έχει γίνει τους τελευταίους επτά μήνες τόσο στο σκέλος της φύλαξης των συνόρων όσο και στο σκέλος της ασφάλειας σε σπίτια και γειτονιές, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αστυνομική δράση στα Εξάρχεια, με την εκκένωση πολλών καταλήψεων και τις πεζές περιπολίες που ήδη έχουν ξεκινήσει, αλλά και στην εξάρθρωση τρομοκρατικών και εγκληματικών οργανώσεων.

Όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων σημείωσε ότι η κατάσταση ιδίως στα χερσαία σύνορα έχει βελτιωθεί σημαντικά ενώ «ήδη προγραμματίζεται και τέλος Μαΐου θα έχουν εγκατασταθεί στον Έβρο 400 νέοι συνοριοφύλακες».

Για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προανήγγειλε την άμεση πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων, που σε συνδυασμό με την αύξηση των δυνάμεων της Frontex θα βοηθήσουν σημαντικά στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Σχετικά με την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στην πρόσληψη των 1500 νέων αστυνομικών της ομάδας Δίας «οι οποίοι ήδη είναι στο δρόμο και είναι στις γειτονιές της Αθήνας και ταυτόχρονα αποδεσμεύτηκε αριθμός αστυνομικών από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, η οποία επίσης έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δηλαδή, κάθε 15 λεπτά περίπου, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου ακόμα και της πιο ακραίας αραιοκατοικημένης περιοχής, βλέπουν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να περιπολούν στις γειτονιές τους».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες. Δημιουργούμε σε στέρεες βάσεις την Ελλάδα του αύριο» που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ο οποίος παρουσίασε τις στρατηγικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
12

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Οι δε συνοριοφυλακες να υποθέσουμε ότι μετά από 3-4 χρόνια θα πάνε στα όμορφα ζεστά γραφειακια για να ξεροκαθονται όλη μέρα όπως οι προηγούμενοι. Οι ίδιες παθογένειες μια ζωή.
Εγώ γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν βλέπω πια περιπολίες; Περίπου και πριν από 3-4 εβδομάδες, πράγματι έβλεπα συχνά ΔΙ.ΑΣ και στη γειτονιά μου και στην περιοχή, όπου εργάζομαι και πολλές φορές με προσπερνούσαν φουριόζοι σε Μεσογείων και Κηφισίας. Τις τελευταίες μέρες όμως, δεν τους βλέπω.
@Λογική μηδέν 17.2.2020 | 10:17 "Στο Ζεφύρι στις απαγορευμένες ζώνες γίνονται περιπολίες;; Γίνεται έλεγχος για διακίνηση ναρκωτικών;; "Τι λέτε τώρα; Αστειεύεστε; Εδώ οι ΔΙΑΣ τέλη Ιανουαρίου σταμάτησαν 2 παιδιά που παραβίαζαν αυτοκίνητο και τους διέσυραν ότι εξαιτίας τους έπεσαν πυροβολισμοί το βράδυ στην περιοχή και μάλιστα σφαίρα διαπέρασε τοίχο σπιτιού. Δεν φταίνε δηλαδή αυτοί που έχουν τα όπλα, παράνομα υποθέτω και πυροβολούν, αλλά η αστυνομία. Με τέτοιες απόψεις σε τμήματα της κοινής γνώμης και μερίδα των ΜΜΕ, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν εμφανιστούν οι ΟΠΚΕ εκεί.
«ΔΙΑΣ τέλη Ιανουαρίου σταμάτησαν 2 παιδιά που παραβίαζαν αυτοκίνητο»Όχι μόνο ψεύδεσαι (δεν αποδείχθηκε ποτέ αυτό), παραλείπεις ότι ένας από τους αστυνομικούς χτύπησε τον ενα ανήλικο
Συγγνώμη, ξέχασα να προσθέσω και στο προηγούμενο σχόλιο, με το οποίο παραδέχθηκα ότι λέω ψέματα (μιας και το συγκεκριμένο γεγονός το γνωρίζουμε μόνο εγώ και εσύ):Όλος ο κόσμος ξέρει πως όταν ένας αστυνομικός υπερβεί τα εσκαμμένα και μας χτυπήσει, η οικογένειά μας παίρνει τα όπλα και πυροβολεί, ενίοτε και τα σπίτια των γειτόνων μας. Πώς μου "ξέφυγε" και αυτό; Ντροπή μου!
@cauk 19.2.2020 | 11:37 Θα επαναδιατυπώσω τα σχόλιά μου, γιατί πράγματι μπορεί να μην είναι ευδιάκριτο το τι θέλω να πω:1. Το βασικό θέμα της συζήτησης είναι η απουσία αστυνομικής δράσης (από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον) και ιδιαίτερα μάχιμων μονάδων, π.χ. ΟΠΚΕ, σε προβληματικές περιοχές, όπως το Ζεφύρι.2.Κατά τη γνώμη μου, ένας λόγος είναι και η λογική των αντιποίνων στις ομάδες που λυμαίνονται και έχουν ως ορμητήριο αυτές τις περιοχές, αν τυχόν η αστυνομία προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Και επιπλέον, μερίδα της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ προτιμάει αυτή την έλλειψη δράσης από τη "βεντέτα". Φυσικά, δεν είμαι ειδική, ούτε συμμετέχω στα συμβούλια της ΓΑΔΑ και μπορεί να γίνονται αστυνομικές επιχειρήσεις ή να μην γίνονται και για άλλους πιο σημαντικούς λόγους, και όχι από το φόβο αντιποίνων μόνο. Απλά, έγραψα μια σκέψη μου, αυτό είναι όλο.3. Το πιο πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς εν είδει βεντέτας που έφτασε στην κοινή γνώμη ήταν αυτό στα τέλη Ιανουαρίου. ΔΕΝ είναι όμως το κύριο θέμα της συζήτησης και για αυτό δεν αναφέρθηκα με λεπτομέρειες σε ένα, έτσι κι αλλιώς, πασίγνωστο και σχολιασμένο από μύριες πλευρές περιστατικό.4. Αυτό που ήθελα να πω με το τελευταίο μου σχόλιο είναι ότι η συμπεριφορά ενός αστυνομικού, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί αντίποινα/βεντέτα/ αυτοδικία, όπως θες πες το. Υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες και δεν βρισκόμαστε στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα. Και πρόσθεσα αυτό ειδικά το σχόλιο, γιατί έτσι όπως έγραψες ότι απέκρυψα ότι ο αστυνομικός χτύπησε το παιδί, κτλ μου φάνηκε σαν δικαιολογία για τους πυροβολισμούς. Δηλαδή, αφού ο αστυνομικός χτύπησε το παιδί, λογικό ήταν να πυροβολήσει η οικογένειά του. (Το σχόλιό μου για αυτό καθαυτό το περιστατικό με τους ΔΙΑΣ, αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να το δεις εδώ https://www.lifo.gr/now/greece/267931/viaii-epithesi-astynomikoy-se-aniliko-ti-feretai-na-ypostirikse-o-aksiomatikos-poy-xtypise-11xrono-sto-menidi?comment=2293903#2293903 και να εκνευριστείς ακόμη περισσότερο μαζί μου :-) )Μπάι μπάι και καλή συνέχεια.
Δεν εκνευρίστηκα και συγνώμη αν βγήκε έτσι. Ο γραπτός λόγος έχει τα προβλήματά του. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Συμφωνούμε πάντως ότι η τραμπούκικη συμπεριφορά του αστυνομικού δεν δικαιολογεί τους οπλοφόρους, φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο.Καλή συνέχεια
Στο Ζεφύρι στις απαγορευμένες ζώνες γίνονται περιπολίες;; Γίνεται έλεγχος για διακίνηση ναρκωτικών;; Έχουν γινει εκεί αντίστοιχα δράσεις με την συμμετοχή των ΟΠΚΕ κτλ για εντοπισμό ναρκωτικών;;; Όλοι μας ξέρουμε που είναι η εστία ,η πηγή όλων αυτών των ουσιών..Όμως κάπως γίνεται σε κάθε κυβέρνηση να μην τους ακουμπάει κανένας εκείνους εκεί μέσα...