Τσίπρας: Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης - Όχι οι τράπεζες

Τσίπρας: Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης - Όχι οι τράπεζες Facebook Twitter
Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, σε Ιωάννινα και Άρτα, στο πλαίσιο της περιοδείας και του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI
8

Ο Αλέξης Τσίπας απάντησε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που δήλωσε πως οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης.

«Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται κατά 40-50% από την μια στιγμή στην άλλη ήταν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν μέσα από το υστέρημά του ελληνικού λαού κατά 68 δισ. και πρόσθεσε πως ο υπουργός τα λέει προκειμένου «να στρώσει το χαλί για αυτά που έρχονται τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας από η Μαΐου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ομιλία του στην Άρτα, άσκησε, επίσης, κριτική στην κυβέρνηση γιατί ανέστειλε 38 πανεπιστημιακές σχολές σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και τη λειτουργία του Τιμήματος Επιστήμης Τροφίμων στην Άρτα.

«Η κυβέρνηση αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημιακών σχολών και την ίδια ώρα δίνει την ευκαιρία σε όσους αποφοιτούν από τα κολέγια να έχουν τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης ακόμη και στη δημόσια εκπαίδευση, δηλαδή απόφοιτοι κολεγίων να διδάσκουν τα παιδιά μας στα σχολεία» είπε προσθέτοντας «τότε δείχνεις πραγματικά τι είδους συμφέροντα θέλεις να εξυπηρετήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησής του, με τη δημιουργία της Γεωπονικής Σχολής σε συνδυασμό με το αγροτοδιατροφικό τεχνολογικό πάρκο, ήταν η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας.

«Αυτό είναι και ο εθνικός σχεδιασμός μας, το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με την παράγωγη να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ Τσίπρας και τόνισε ότι ο πυρήνας της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα «στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της σημερινής κυβέρνησης» είναι «ίσες δυνατότητες πρόσβασης στα αγαθά και στη γνώση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM