Χρυσοχοΐδης: Ο Ρουβίκωνας ή θα συμμορφωθεί με τον νόμο, ή θα υποστεί τις συνέπειες

Χρυσοχοΐδης: Ο Ρουβίκωνας ή θα συμμορφωθεί με τον νόμο, ή θα υποστεί τις συνέπειες Facebook Twitter
«Ο Ρουβίκωνας θα συμμορφωθεί ή θα υποστεί συνέπειες», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
11

Αναφορά στον Ρουβίκωνα και «σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να αποδίδουν δίκαιο», έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, απαντώντας σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία και την ασφάλεια.

«Ο Ρουβίκωνας και ο κάθε Ρουβίκωνας, ή θα συμμορφωθεί με τον νόμο, ή θα υποστεί τις συνέπειες, Και αυτό είναι πολύ καθαρό. Και είναι δήλωσή μου, που αφορά όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να αποδίδουν δίκαιο σε αυτή τη χώρα» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι όλη η αστυνομία είναι εκεί. «Σε λίγες εβδομάδες θα είναι μια κανονική γειτονιά. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί από αυτά που υπήρχαν 40 χρόνια. Θα αποδώσουμε τη γειτονιά στους κατοίκους», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι είναι «ακέραιος», στην καταληκτική ομιλία του επί της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, στη δευτερολογία της, η Όλγα Γεροβασίλη, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι «κάποιοι πληροφορούν ελλιπώς ή λάθος ή ψευδώς τον κ. Χρυσοχοΐδη για την πορεία του προηγούμενου διαγωνισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες. Ουδεμία διαμαρτυρία υπήρξε για τον διαγωνισμό μας. Όμως η σπουδή την πρώτη ημέρα να σταματήσει αυτός ο διαγωνισμός, που αποδεδειγμένα δεν είχε πρόβλημα, εγείρει κάποιες υποψίες, όχι σε μένα κατ' ανάγκην».

«Ούτε εγώ έχω πάρει καταγγελία για το παρόντα διαγωνισμό. Το θέμα είναι εσείς, τι υιοθετείτε. Το ερώτημα καταλήγει να είναι πόσες εταιρίες θα 'ρθούνε. Θα το δούμε συντόμως, όταν θα κατατεθούν οι προσφορές, εάν θα δουλέψει ο ανταγωνισμός. Εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψει ο ανταγωνισμός, διότι ο διαγωνισμός είναι ακέραιος», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Πολιτική
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
«Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι όλη η αστυνομία είναι εκεί. "Σε λίγες εβδομάδες θα είναι μια κανονική γειτονιά. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί από αυτά που υπήρχαν 40 χρόνια. Θα αποδώσουμε τη γειτονιά στους κατοίκους", συμπλήρωσε»Τρισάθλιο ψέμα. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να το εξακριβώσει κάνοντας μια βόλτα από τη γειτονιά.
Το μόνο ουσιαστικό πράγμα που κάνει ο ρουβίκωνας είναι να συντηρεί την προπαγάνδα της εκάστοτε κυβέρνησης παίζοντας το ρόλο του εσωτερικού εχθρού. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ότι κάνει το κάθε μέλος του.
Αν μια ακροδεξιά οργάνωση έκανε ακριβώς τα ίδια, τώρα θα λέγαμε πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Δημοκρατία (και καλά θα κάναμε), όχι ότι εξυπηρετούν "μόνο" σκοπούς προπαγάνδας της κυβέρνησης.
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα, citellus. Θα ορκιζόμουν ότι πριν κάποια χρόνια μια ακροδεξιά οργάνωση έκανε πολύ χειρότερα και την είχαν κάθε μέρα στα κανάλια με ψεύτικα ρεπορτάζ για τα «παιδιά με τα μαύρα» που βοηθούσαν γιαγιούλες να βγάλουν λεφτά από τα ΑΤΜ και τους επέτρεψαν ακόμη και να μπουν στη βουλή και το ευρωκοινοβούλιο από όπου έβγαλαν χιλιάδες ευρώ ενώ συνέχιζαν τα πογκρόμ και τα μαχαιρώματα. Αλλά μάλλον θυμάμαι λάθος
Τι είδους επιχείρημα είναι αυτό. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποια μέσα προωθούσαν τότε τη ΧΑ, εγώ εσένα ρωτάω. Και τότε κάποιοι προειδοποιούσαν (-με) για το κίνδυνο που αποτελούν για τη Δημοκρατία και βγήκαν σωστοί, έτσι και τώρα. Ο Ρουβίκωνας μπορεί να μην έχει κάνει (μέχρι τώρα) δολοφονίες, αλλά η σύνδεση μελών του με καταδικασμένους τρομοκράτες που έχουν κάνει δολοφονίες είναι καμάρι τους και το επιδεικνύουν. Σύμφωνα με αυτήν την αδιέξοδη λογική, επειδή ορισμένα μέσα δεν καταδίκαζαν ευθέως τότε τους δολοφόνους και χουλιγκάνους της ΧΑ, είναι οκ να προωθούμε τους θαυμαστές και υποστηρικτές δολοφόνων και τους χουλιγκάνους του Ρουβίκωνα.
Όχι, δεν είναι οκ. Αλλά ποιός ακριβώς τους «προωθεί»; Το ιντιμίντια; Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλα μμε στην ελλάδα που προωθούν αυτή τη στιγμή το ρουβίκωνα. Διόρθωσέ με (με λινκ κατά προτίμηση) αν κάνω λάθος.Επειδή έθεσες την σύγκριση όμως, είπα να σου θυμίσω τι γινόταν σε ΟΛΑ τα μεγάλα κανάλια ανεξαιρέτως, μέχρι τη δολοφονία Φύσσα. Δεν μίλησα ούτε εγώ προσωπικά για εσένα, δεν έχω ιδέα τι έκανες τότε :)
Επαναλαμβάνω: τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν είναι ειρηνικοί "αγανακτισμένοι", αλλά βίαιοι χουλιγκάνοι με (κατά ομολογία τους) ιδεολογικούς και φιλικούς δεσμούς με καταδικασμένους δολοφόνους τρομοκράτες. Η ανεμπόδιστη δράση τους απειλεί την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, αυτός είναι άλλωστε ο εκπεφρασμένος τους στόχος. Και φυσικά είναι ξέπλυμα όταν τα περισσότερα mainstream μέσα αποκαλούν πχ τις επιθέσεις, "παρέμβάσεις". Το ίδιο ακριβώς αν έκαναν ακροδεξιοί με μπογιές, τρικάκια και συνθήματα τύπου "τον κομμουνισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον" ή "ξέρουμε τα σπίτια σας" σε σπίτια και γραφεία αριστερών θα το λέγαμε όλοι (και θα ήταν) τρομοκρατία. Και ναι, μερικά μέσα έχουν ακόμα και μια επαμφοτερίζουσα στάση σχετικά με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα*. Την ίδια επαμφοτερίζουσα στάση που είχαν κάποια άλλα με την ΧΑ. Κανένα mainstream μέσο δεν βγήκε ποτέ να πει "ψηφίστε ΧΑ, είναι υπέροχη!", όταν όμως τους δίνεις βήμα, αρχίζεις τα "ναι, αλλά και οι άλλοι..." και δεν καταδικάζεις τις ενέργειές τους, εμμέσως τους προωθείς. Γι αυτό κάποια μέσα είναι ένοχα για το ξέπλυμα της ΧΑ και γι αυτό κάποια άλλα μέσα είναι ένοχα για το ξέπλυμα του Ρουβίκωνα.*https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/219406_o-roybikonas-o-adonis-kai-ta-trikakia