Κόντρα Τσίπρα - Πέτσα για τα σχολικά γεύματα με αφορμή λιποθυμία μαθήτριας

Κόντρα Τσίπρα - Πέτσα για τα σχολικά γεύματα με αφορμή λιποθυμία μαθήτριας Facebook Twitter
3

Έντονη πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για τα σχολικά γεύματα, με αφορμή τη λιποθυμία μιας μαθήτριας στην Ηλεία. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περιστατικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ελλείψεις στα σχολικά γεύματα την ώρα που, κατά τον ίδιο, «βολεύει μετακλητούς».  «Το "επιτελικό" κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές [...] Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός γι' αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό. Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για "ευημερία και ανάπτυξη για όλους", ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει», έγραψε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας». «Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ [...] Στριμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αντ' αυτού όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία.

»Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το Υπουργείο Εργασίας.

»Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός γι' αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό. Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για «ευημερία και ανάπτυξη για όλους», ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει. Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα».

Αναλυτικά η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

«Η "πολιτική του μαγκαλιού", δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την μαθήτρια που λιποθύμησε προσθέτοντας ότι στο ψέμα και στη χυδαιότητα, απαντά η πραγματικότητα.

1η Αλήθεια: Η μαθήτρια που "χρησιμοποίησε" ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία.

2η Αλήθεια: Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.

3η Αλήθεια: Στριμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια.

Η "στροφή στη σοσιαλδημοκρατία" σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα "συντροφικά μαχαιρώματα"».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ένα μαγικό πράγμα, με το που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τα παιδάκια σταμάτησαν να λιποθυμούν, ενώ μόλις έφυγε ξαναξεκινησαν. Στο μεταξύ διάστημα τέτοια περιστατικά ήταν μεμονωμένα και η ανάδειξη τους καπηλεία ανθρώπινου πόνου.
Γελοίος κανιβαλισμός εκατέρωθεν, μια αξιολύπητη απόπειρα πίστωσης ενός ξεκάθαρα ανώμαλου περιστατικού στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια της χώρας, λες και έχει ευθύνη η εκάστοτε κυβέρνηση να πραγματοποιεί μικροδιαχείριση των...σχολικών γευμάτων(!!!) σε ατομικό επίπεδο. Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες έχει στήσει ένα κάποιο τέλος πάντων κοινωνικό κράτος (δείτε που βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη του ΟΟΣΑ: https://data.oecd.org/socialexp/social-spending.htm ), σκοπός του οποίου είναι ακριβώς η αποτροπή ακριβώς τέτοιων περιστατικών. Με συγχωρείτε, αλλά δεν νοείται, ακόμα και με γραφειοκρατικές στρεβλώσεις υπόψη, να ευθύνεται κάποια κυβερνητική πολιτική για το γεγονός ότι η διαχρονικά διακομματική σταθερά του κοινωνικού κράτους απουσιάζει από τη ζωή αυτής της μαθήτριας. Είναι απλά αδύνατο. Δεν γίνεται η οικογένεια αυτού του παιδιού να έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση αλλά να μην δικαιούνται του κόσμου τα επιδόματα. Το άλλο πάλι, που επικαλέστηκαν τις πληρωμές του ΕΝΦΙΑ, τι να πει κανείς για αυτό! Στη χώρα-παράδεισο του κακοπληρωτή, είναι δυνατόν να επικαλούμαστε τον...ΕΝΦΙΑ επειδή λιποθύμησε ένα παιδί απ'την πείνα;
Μου αρέσει ο καυγάς μεταξύ Πέτσα-Τσίπρα.Είναι και οι δύο βλοσυροί και στακάτοι, η χαρά κάθε πολεμιστή. Αν συμμετείχαν δε και ο Βαρουφάκης με τον Βελόπουλο, ούτε κατς τις Κυριακές στα σινεμά των Πετραλώνων το '70... Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την Πολιτική σαν κατς.Μόνο που η Βουλή δεν είναι "Αρίων".Και η κατάσταση αυτή αφενός δεν τιμά τους πολιτικούς, αφετέρου δε - και κυρίως -, βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών.