Μητσοτάκης: Καλύτερα χωρίς πρωτάθλημα παρά με το σημερινό - Ύστατη λύση η διακοπή της Super League

Μητσοτάκης: Καλύτερα χωρίς πρωτάθλημα παρά με το σημερινό - Ύστατη λύση η διακοπή της Super League Facebook Twitter
1

Μία ποδοσφαρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε κοινωνική διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός,

Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας.

Καλύτερα χωρίς πρωτάθλημα παρά με το σημερινό, τόνισε ο πρωθυπουργός. Οπως είπε, «πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπαθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους». 

Διεμήνυσε πως στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν «θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη super league γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα» προαναγγέλλοντας πως «η κυβέρνηση θα απευθυνθεί στην ηγεσία της ευρωπαικής και της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας του πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας. Αυτά δεν είναι καινούργια. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει» σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πως οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού». 

Εξωτερική πολιτική - «Το πεπρωμένο της κωλοτούμπας, φυγήν αδύνατον»

Ως προς την εξωτερική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην επιστολή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, επιτιθέμενος στον κ. Τσίπρα: «Σε αυτή την επιστολή ο κ. Πομπέο γράφει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στη στήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδος. Δεν θυμάμαι κ. Τσίπρα να πήρατε τέτοια επιστολή επί δικών σας ημερών. Η τελευταία φορά που λάβαμε τέτοια επιστολή από αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ήταν το 1976. Είχατε πάρει και εσείς μια επιστολή από τον κ. Τραμπ που σας συνεχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών». 

Τόνισε πως η κυβέρνηση «χτίζει πάνω στις δικές σας πολιτικές επιλογές τις οποίες έρχεστε τώρα και αναιρείτε. Παραμένετε όντως απρόβλεπτος και αναξιόπιστος. Άλλοτε ξεκινούσατε για πορεία προς αμερικανική πρεσβεία και φεύγατε στο Σύνταγμα. Έτσι και τώρα αρνείστε τη συμφωνία. Το πεπρωμένο της κωλοτούμπας φυγείν αδύνατον.

Θα σας καλέσω να φανείτε και πάλι απρόβλεπτος. Παρότι θα ψηφίσετε παρόν - ψηφίστε τουλάχιστον όχι, τι είναι αυτά τα μεσοβέζικα - αλλάξτε την απόφασή σας και ψηφίστε μαζί μας. Για την Ελλάδα θα είναι κέρδος». 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM