ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ-Ξάνθη με 156 «ναι»

Ψηφίστηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ-Ξάνθη με 156 «ναι» Facebook Twitter
4

Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» η τροπολογία για το ποδόσφαιρο, με ονομαστική ψηφοφορία Βουλή. 

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έκτακτη, κυβερνητική τροπολογία για το ποδόσφαιρο που ακολούθησε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ΕΕΑ είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, λόγω του καθεστώτος πολυϊδιοκτησίας τους. 

Δύο απουσίες από τη ΝΔ που είχε ζητήσει κομματική πειθαρχία 

Η ψηφοφορία, η οποία έγινε ηλεκτρονικά και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της. Απόντες από τη ΝΔ ήταν δύο βουλευτές, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Βαγιωνάς από την Χαλκιδική. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή πως, αν βρισκόταν στη Βουλή θα υπερψήφιζε. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έστειλε επιστολή. 

Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές. Από αυτούς 156 ψήφισαν «ναι», οι 90 «όχι» - ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης - ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».

Πριν καν η εισήγηση κριθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Superleague η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την σχετική τροπολογία, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2019. Στην τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών για τις εμπλεκόμενες ομάδες.

«Πρόκειται για μία πολιτική λύση. Είναι μια σημαντική τροπολογία και θα έπρεπε οι βουλευτές να το ψηφίσουν», δήλωναν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στο LiFO.gr. 

«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Δεν μας αφορά αν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ γιατί αφαιρούνται βαθμοί ούτε αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός γιατί δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ», σύμφωνα με άλλες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος».

Πολιτική
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Οταν επεσε ο Ηρακλης δε νοιαστηκε κανεις!Οταν επεσε ο Αρης το ιδιο!Και ξαφνικα οταν ηταν να πεσουν οι λεγομενοι "γαβροι του βορρα" γινεται "εθνικο θεμα" και αλλαζει ο νομος μεσα σε μια νυχτα;;;;Ρε πατε καλα;;;
Με θλίβει που η "πολιτική λύση" καθίσταται συνώνυμη με το νομικό παραθυράκι και ότι όταν παρανομεί ο δυνατότερος απλά αλλάζει ο νόμος. ΥΓ Ως παναθηναϊκός και αντι-ολυμπιακός (για πολλούς και διάφορους λόγους) δεν μου αρέσει το να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τον σεβασμό στο κράτος δικαίου. The rule of law. Αυτό είναι κράτος όποιου μπορεί να αλλάξει τον νόμο... Δεν είναι κράτος δικαίου.
Αν μία κυβέρνηση έξι μηνών, με δημοσκοπικό αέρα 15 μονάδων, αυτοδύναμη, με ατζέντα τη νομιμότητα, με ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση και εντός ενός φιλικά διακείμενου μιντιακού περιβάλλοντος (για να το θέσω κομψά) μπορεί και εκβιάζεται με αυτόν τον τρόπο, ας αναλογιστούμε τι σηματοδοτεί αυτή η ιστορία για την ποιότητα της σημερινής κυβέρνησης. Ή τι προοιωνίζει για μία επόμενη κυβέρνηση, λιγότερο σταθερή. Ή ακόμα καλύτερα ας αναλογιστούμε λίγο τι λένε όλα αυτά για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, συναρτήσει του τρόπου με τον οποίο παρεμβαίνουν οι εγχώριοι μιντιακοί κολοσσοί στην λειτουργία της.