Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Θοδωρή Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της ΝΔ

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Θοδωρή Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της ΝΔ Facebook Twitter
Διεγράφη ο Θοδωρής Ζαγοράκης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
22

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης διεγράφη από τη ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο κ. Ζαγοράκης, με ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα, απειλούσε να ανεξαρτητοποιηθεί, αν το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League δεν «δικαιώσει τον ΠΑΟΚ».

Αυτή ήταν η αντίδραση του κ. Ζαγοράκη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θoδωρής Ζαγοράκης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Πέτσας: Δεν έχουμε πολυτέλεια να διχαζόμαστε για το ποδόσφαιρο

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη», συνέχισε ο κ. Πέτσας και αμέσως μετά ανακοίνωσε τη διαγραφή του κ. Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ. 

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης». 


Η απόφαση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη 

Στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League. 


Με ψήφους 3-2 η ΕΕΑ αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της. Αρχικά τα μέλη της επιτροπής που είχαν οριστεί από την κυβέρνηση διαπίστωσαν με ψήφους 4-1 παραβάσεις σε ό,τι αφορά και τις δύο ομάδες. Σε νέα ψηφοφορία, με ψήφους 3-2 τα μέλη της επιτροπής εισηγήθηκαν την ανάκληση πιστοποιητικού για παράβαση στο μετοχολόγιο για την Ξάνθη και για την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας για τον ΠΑΟΚ.

Πλέον η υπόθεση πάει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League, το οποίο θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση. Οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία όμως δεν θα εξετάσει την ουσία των υποθέσεων, αλλά το αν οι ποινές αυτές πρέπει να επιβληθούν, ενώ έχουν και τη δυνατότητα της προσφυγής στο CAS (το Ανώτατο Διεθνές Ακυρωτικό Δικαστήριο).

Πολιτική
22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM
Παππάς: «Εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές, όταν έγιναν τα Τέμπη, και εσείς θα παραιτηθείτε»

Πολιτική / Παππάς: «Εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές, όταν έγιναν τα Τέμπη, και εσείς θα παραιτηθείτε»

«Είναι οι μέρες που τελειώνει το κρυφτό και για τον κ. Μητσοτάκη και για τον κ. Καραμανλή» τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
NEWSROOM