Ζαγοράκης: Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απειλεί να ανεξαρτητοποιηθεί «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ»

Ζαγοράκης: Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απειλεί να ανεξαρτητοποιηθεί «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ» Facebook Twitter
EUROKINISSI
12

Με μία αιχμηρή ανακοίνωσή του στο Facebook, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης απειλεί, επί της ουσίας, να ανεξαρτητοποιηθεί, αν το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Superleague δεν «δικαιώσει τον ΠΑΟΚ». 

Το απόγευμα, την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα είχε εισηγηθεί κατά την συνεδρίαση της, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Στη δήλωση του, ο κ. Ζαγοράκης προειδοποιεί ότι, αν αυτή η απόφαση ισχύσει, τότε θα ανεξαρτητοποιηθεί από Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς: Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή. Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου», σημειώνει ο κ. Ζαγοράκης.

Νωρίτερα, με ψήφους 3-2 η ΕΕΑ αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της. Αρχικά, τα μέλη της επιτροπής που είχαν οριστεί από την κυβέρνηση διαπίστωσαν με ψήφους 4-1 παραβάσεις και από τις δύο ομάδες και με ψήφους 3-2, εισηγήθηκαν την ανάκληση πιστοποιητικού για παράβαση στο μετοχολόγιο για την Ξάνθη και για την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας για τον ΠΑΟΚ.

Η απόφαση «βόμβα» για το πρωτάθλημα, θα κριθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Superleague, το οποίο θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

 

«Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.


»Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

»Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς: Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή. Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

»Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ' όπου και όπου χρειαστεί.
Θ. Ζαγοράκης»

Εν τω μεταξύ, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας πήρε δημοσίως θέση, διαμηνύοντας ότι θα πρέπει να ακυρωθούν μεθοδεύσεις που σκοπεύουν να πλήξουν το Δικέφαλο αλλά και τις άλλες ομάδες της πόλης. «Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση.

»Η διαφορά σήμερα είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται! Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία» αναφέρει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ανάλογο ήταν και το «τιτίβισμα» του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο twitter:  «Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ' όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων».

Πολιτική
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Αν δεν μου πάρεις καραμέλες θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω.Δηλαδή τι ακριβώς κάνει; Εκβιάζει το κόμμα του ώστε να υπάρξει κυβερνητική ανάμιξη σε μια δικαστική διαδικασία, που υποτίθεται πως είναι ανεξάρτητη. Και μάλιστα ως ευρωβουλευτής. Το τερμάτισε! Κανονικά πρέπει να τον διαγράψουν, είναι απαράδεκτος.
Κάποτε μιλούσαμε για «ποδοσφαιροποίηση» της πολιτικής όσο αφορά την νοοτροπία, την συμπεριφορά τα πολιτικά επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα, την κομματική πόλωση. Τώρα κυριολεκτούμε!...Κάνε ό,τι θέλεις στον μέσο Έλληνα. Είναι μονίμως ανενημέρωτος, αδιάφορος και απαίδευτος να κρίνει και να επεξεργαστεί κάθε τι σημαντικό και ουσιαστικό. Υποτίμησε τον, εξευτέλισε τον σε κάθε επίπεδο. Δεν τον πειράζει. Φτύνε τον ασταμάτητα μέσα στα μούτρα, θα νομίζει ότι ψιχαλίζει κόντρα στον άνεμο. Μην τολμήσεις όμως και του πειράξεις/θίξεις την ποδοσφαιρική (ή μπασκετική) του ομάδα(ρα). Τότε είναι που ξεσηκώνεται, ικανός να ρίξει και ολόκληρες κυβερνήσεις!...
Από την πλευρά του κ. Ζαγοράκη, φθηνός εκβιασμός."Φθηνός", επειδή δεν απειλεί με παραίτηση και χάσιμο των προσωπικών του συμφερόντων, αλλά με ανεξαρτητοποίηση από την ΝΔ.Θα περίμενα από τον διατελέσαντα αρχηγό της Εθνικής, να κρατήσει ψηλά την έννοια της αξιοπρέπειας.Στέλνουν λοιπόν τα κόμματα στην Ευρωβουλή άτομα σαν τον κ. Ζαγοράκη ή τον κ. Γεωργούλη, με απόλυτα δική τους την ευθύνη για το μήνυμα του πολιτικού "χαβαλέ" που μοιραία εκπροσωπούν.Και στην ουσία ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, αφού "καθοδηγούν" τον πολίτη-ψηφοφόρο σε επιλογές του διασκεδάζειν και του φαίνεσθαι, άρα καθόλου χρήσιμες για τον λάκκο των λεόντων..
Καταρχήν ο ΠΑΟΚ θα πέσει έτσι κι αλλιώς. Αν όχι τώρα, όταν τον αφήσει μέσα στα χρέη ο Σαββίδης. Οι απειλές στα ΜΜΕ του Σαββίδη για το τι θα γίνει στην Ελλάδα αν πέσει ο ΠΑΟΚ μόνο από τη Δικαιοσύνη πρέπει να αντιμετωπιστούν. Υπό κανονικές συνθήκες, θα γίνει ότι έγινε όταν έπεσε η ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ ή ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Τίποτα.Αν μάλιστα είναι να στην πορεία αυτή να ανεξαρτητοποιηθεί ο Ζαγοράκης ή να χάσουν το χαρτζιλίκι τους κάποιοι, even better.
Θα είναι μεγάλη απώλεια για το κόμμα του. Φοβαμαι οτι θα έχουμε πολιτικές αναταράξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Όλη η Ευρώπη θα πρέπει να σκύψει στα προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρή βαλκανική Μπανανία μας και επιτέλους να δώσει λύση σε όλα αυτά που συμβαίνουν στο πιο αδιάφορο και τοξικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Κουράγιο στον σύντροφό Ζαγορακη που με τόσο ζήλο πολεμά για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δίκαια. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.
Ήταν προφανές από την αρχή ότι δεν έχει καταλάβει ούτε την ευθύνη ούτε καν το το σημαίνει να είναι ευρωβουλευτής. Κατάλαβε όμως ότι έχει εξουσία, όπως τα δίχρονα καταλαβαίνουν ότι μπορούν να κλαφτούν και μα απειλήσουν τους γονείς τους όταν δεν τους γίνονται τα χατήρια. Αλλά φυσικά, κάποιοι τον ψήφισαν...