Τηλεφώνημα Παυλόπουλου σε Σακελλαροπούλου –Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή

Τηλεφώνημα Παυλόπουλου σε Σακελλαροπούλου –Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή Facebook Twitter
Ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τηλεφωνικά την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
3

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και συνεχάρη την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή, η κ. Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της Ελλάδας, με 261 ψήφους υπέρ. Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε στη διάδοχό του κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον

Στην πρώτη δήλωσή του μετά την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η μεγάλη πλειοψηφία που στήριξε τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή.

«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός.


«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι με την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει «ένα παράθυρο στο μέλλον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μητσοτάκης : «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου» Πηγή: www.lifo.grΕξαιρουμένου του ΚΚΕ και των δικαιολογημένα απόντων, κάποιοι άλλοι έδειξαν ότι δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για τα μεγάλα.Αυτοί δείχνουν το δικό τους μέγεθος.
Τσίρπας: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να επισπεύσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία...» ΣΥΡΙΖΑ για υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου: Η απόφαση μετά τη σύγκληση των οργάνων.Δυο ώρες μετά, κωλοτούμπα, πούλημα Πάκη και υποστήριξη της υποψηφιότητας Κούλη.ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ναι όταν δεν ξέρανε ακόμα ποιον ηθελε ο Μητσοτάκης οπότε ας στηρίξουμε μια safe επιλογή σου λενε, άλλωστε δεν ενόχλησε κανέναν ο Παυλόπουλος. Η αλήθεια είναι και να παρέμενε, δεν θα πείραζε κανέναν. Διακοσμητικό αξίωμα είναι, υποχρεωτικό λόγω πολιτεύματος. Καμία κωλοτούμπα πάντως. Απ την στιγμή που ανακοινώθηκε εκείνη, ήταν αναμενόμενη η θετική ψήφος σε εκείνη. Απ την πρώτη στιγμή είπαν ότι θα την ψηφίσουν, μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο ΣΥΡΙΖΑ την πρότεινε για Πρόεδρο του ΣτΕ το 2018, κάτι που και έγινε καθιστώντας την, την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην ιστορία του θεσμού. Ο Μητσοτάκης τότε εκείνη την εποχή δεν την ήθελε. Ήταν εναντίον της. Προφανώς επειδή δεν είναι και δα δεξιά και αποτελούσε πρόταση του...θανάσιμου εχθρού. Τώρα ξαφνικά τα γύρισε. Μάλλον σαυτόν ταιριάζει περισσότερο η λέξη κωλοτούμπα επομένως, σωστά? Ωστόσο, μιλάμε για Πολιτική και σαυτην πάντα όλα αλλάζουν, οι καιροί αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις. Στη δεδομένη περίπτωση, ήθελε ένα άτομο που αφενός να μην προκαλέσει διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες αλλά και στους βουλευτές ώστε να υπάρξει συναινεση δίχως περιπέτειες και αφετέρου να δώσει ένα νέο, προοδευτικό στίγμα, μετριάζοντας τις αντιδράσεις όσων τον επέκριναν για την απειροελάχιστη συμμετοχή γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα του. Η δε, δικαιολόγηση του τότε ότι οι γυναίκες απλά δεν ασχολούνται πολύ ήταν αστεία αν σκεφτεί πως σε άλλα κόμματα υπάρχουν περισσότερες ή αν δεις εστω την προηγούμενη κυβέρνηση που είχε τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αριθμό στο Υπουργικό Συμβούλιο. Άλλη ειναι η αιτία, το κοινό της ΝΔ απλώς δεν τις ψηφίζει ή τέλος πάντων οι οργανώσεις της δεν τις προωθούν καθότι συντηρητικής ιδεολογίας. Ανεξαρτήτως περιστάσεων πάντως και αιτιών επιλογής της, πραγματικών επιθυμιών ή μη, η πρόταση της και η εκλογή της είναι θετική. Φυσικά δεν λείψανε και κάτι γελοίες αντιδράσεις, πλην αναμενόμενες καθώς εκπροσωπούν επάξια όσους τους ψήφισαν. Ο Βελόπουλος ας πουμε που είπε οτι θαναι η πρωτη ΠτΔ που δεν θα μπορει να πατησει στο Αγιο Ορος (μεγα κακό μας βρηκε) καθώς και το οτι ζητουσε σημερα να δωσει θρησκευτικό όρκο εκείνη λες και του πέφτει λόγος.