ΣΥΡΙΖΑ: Καμία διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα προσκληθεί στη διαδικασία του Βερολίνου

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα προσκληθεί στη διαδικασία του Βερολίνου Facebook Twitter
Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων για τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης, ενώ σχολιάζει ότι όπως φαίνεται δεν υπάρχει διαβεβαίωση για πρόσκληση της Αθήνας στη διαδικασία του Βερολίνου.


Σε ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι η Ελλάδα αναμένει να συμπεριληφθεί στη Διαδικασία του Βερολίνου, για τη Λιβύη. «Αλλά φαίνεται ότι δεν έλαβε καμία διαβεβαίωση για αυτό. Αντιθέτως, τα Συμπεράσματα της Διαδικασίας αναφέρουν ρητά (άρθρο 54) ότι στη Διεθνή Επιτροπή που ιδρύεται υπό τον ΟΗΕ για την παρακολούθηση της εφαρμογής των σχετικών αποφάσεων (και στις σχετικές υποεπιτροπές) θα συμμετάσχουν "όλες οι χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί που συμμετείχαν στη σημερινή Διάσκεψη του Βερολίνου», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση της Ελλάδας στη συνέχιση της επιχείρησης Σοφία για την επιτήρηση του εμπάργκο οπλών έξω από τη Λιβύη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι από τις 10 Δεκεμβρίου είχε καλέσει την κυβέρνηση να «πιέσει τους εταίρους μας υπέρ των συμφερόντων της χωράς, αλλά και να ζητήσει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων για την παράνομη συμφωνία Τουρκιάς-Λιβύης».


Αντ' αυτού, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «προτίμησε να διατυμπανίσει οτι θα "βάλει βέτο" εάν φτάσουμε στο σημείο οι Ευρωπαίοι να καλωσορίσουν λύση του λιβυκού που ενσωματώνει τα παράνομα μνημόνια».

Τέλος, στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει επαφές που θα κάνει το επόμενο διάστημα, με ευρωπαϊκές δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, «για να υποστηρίξει τη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλες τις επερχόμενες πρωτοβουλίες για το λιβυκό ζήτημα».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων για τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης" Πηγή: www.lifo.grΟ ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η υποβολή αιτήματος, είναι το μόνο που λείπει για να επεκταθούν οι κυρώσεις, Αυτό κατάλαβαν αναλύοντας το πως μας αντιμετώπισαν στην Σύνοδο του Βερολίνου (δεν μας κάλεσαν κλπ).Εκτός αν κατάλαβαν, αλλά προκειμένου να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δεν διστάζουν να κατηγορούν την κυβέρνηση για εθνική μειοδοσία, αντί να την στηρίζουν έναντι του κοινού εθνικού εχθρού.Να επανέλθουν στο 3 %, λόγω επαναλαμβανόμενης και μη θεραπεύσιμης πολιτικής ελαφρότητας.