Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης Facebook Twitter
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις Ερντογάν - EUROKINISSI
1

Ανακοίνωση εξεδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ως απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, λίγο πριν την αναχώρησή του για τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας», διαμηνύει σε αυστηρό τόνο το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, όπως σημειώνει «για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή».

Για την ανακοίνωση αυτή στάθηκαν αφορμή οι δηλώσεις, νωρίτερα, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις του πρωθυπουργού.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», αναγνωρίζοντας τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη μη πρόσκλησή της στη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Οι επαφές του πραξικοπηματία Χάφταρ στην Αθήνα. Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Λιβύη και ενοχλήθηκε γι' αυτό. Η υπογραφή μνημονίων με τη Λιβύη θα λέγαμε πως τρέλανε την Αθήνα. Και θέλησαν να υπογράψουν συμφωνία με την άλλη πλευρά για να εκδικηθούν την Τουρκία. Αυτό ήταν το κίνητρο, νομίζω... Κάλεσαν τον Χάφταρ στην Αθήνα, πόζαραν μπροστά στις κάμερες... Και ίσως όλο αυτό έγινε από πικρία που δεν προσκλήθηκαν στο Βερολίνο. Αυτό ήταν ένα ατυχές βήμα, είχαν αυτές τις συνομιλίες που όμως δεν είχαν καμία αξία. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Όμως, ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι και τα βήματα που κάνει είναι στη λάθος κατεύθυνση.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM