Μητσοτάκης: Καμία τουρκική δραστηριότητα που να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Μητσοτάκης: Καμία τουρκική δραστηριότητα που να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

«Δεν θα επιτρέψουμε τουρκική δραστηριότητα που να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail».

Συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Τουρκίας, ιδιαίτερα στο ζήτημα της Λιβύης, ο πρωθυπουργός τονίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία τουρκική δραστηριότητα που να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Αναφερόμενος γενικότερα στα ελληνοτουρκικά σημειώνει: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όλους τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς της Τουρκίας. Και αν δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, τότε είμαστε ανοιχτοί (στο ενδεχόμενο να προσφύγουμε) σε διεθνή δικαιοδοσία. Αλλά, οι κόκκινες γραμμές δεν μπορούν να παραβιαστούν από κανέναν».

Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά επίσης για τις προοπτικές της Ελλάδας και τη νέα εποχή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Η ανάπτυξη πρέπει να έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά», αναφέρει ο πρωθυπουργός και εξηγεί: «Πρέπει να είναι για όλους και να είναι βιώσιμη. Πρέπει να είναι ανάπτυξη που δεν επιδεινώνει τις εισοδηματικές ανισότητες με τον τρόπο που έχουμε δει να συμβαίνει στις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες». «Αναγνωρίζουμε πλήρως ότι η ανάπτυξη πρέπει να έλθει από τον ιδιωτικό τομέα», επισημαίνει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του. «Εκλέχθηκα για να κάνω πράξη την αλλαγή και αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω», αναφέρει κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει επίσης πως στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Τζάστον Τρουντό στο Λονδίνο δέχτηκε πρόσκληση από τον Καναδό πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Καναδά, κάτι που σχεδιάζει να κάνει έως το 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM