Καταγγελία Αρβανίτη: «Μου απαγόρευσαν την είσοδο στην προσφυγική δομή του Κιλκίς»

Καταγγελία Αρβανίτη: «Μου απαγόρευσαν την είσοδο στην προσφυγική δομή του Κιλκίς» Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
4

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, κατήγγειλε σήμερα πως του απαγορεύτηκε η είσοδος στην προσφυγική δομή του Κιλκίς, όπου πρόσφατα σημειώθηκαν δύο αυτοκτονίες προσφύγων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, δεν επιτράπηκε η είσοδος στον κ. Αρβανίτη, με «γραφειοκρατικού τύπου προσχήματα». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του, ο κ. Αρβανίτης άκουσε φράσεις όπως «έπρεπε να μας ενημερώσετε πέντε μέρες πριν», ενώ διατυπώθηκε ο φόβος από την αρμόδια αρχή πως η παρουσία του μπορεί να «επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εκεί». 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση πως «επιχειρεί να απλώσει πέπλο σιωπής, κρύβοντας από την κοινή γνώμη τις συνέπειες της πολιτικής της» σημειώνοντας ότι αύριο, Σάββατο, θα μεταβεί στην προσφυγική δομή. 

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία του Κώστα Αρβανίτη 

Χτες, παρά την σιωπή των επίσημων Κέντρων Ενημέρωσης μαζί με χιλιάδες πολίτες πληροφορηθήκαμε την τραγική είδηση της αυτοκτονίας δύο νέων ανθρώπων που διαμένουν σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κιλκίς.

Ακολουθώντας τις επίσημες διαδικασίες, ζητήσαμε την τυπική άδεια που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να επισκεφθούμε το χώρο και να μάθουμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες της νέας ανθρώπινης τραγωδίας. Επίσκεψη που πέρα από το όποιο ανθρώπινο και πολιτικό ενδιαφέρον αποτελεί και μέρος της αποστολής ενός ευρωβουλευτή μέλους της LIBE, της αρμόδιας για τις Πολιτικές Ελευθερίες τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Σήμερα ζήσαμε το πρωτοφανές: επίσημη Ελληνική Αρχή αρνείται να επιτρέψει την είσοδο Μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών! Απαγόρευση που επιχειρείται να δικαιολογηθεί με γραφειοκρατικού τύπου προσχήματα (έπρεπε να μας ενημερώσετε πέντε μέρες πριν – κι αυτό έπειτα από μια τραγωδία που έγινε γνωστή μόλις χτες!) και την επίκληση φόβων ότι η παρουσία μας θα «επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εκεί».

Μετά την ακροδεξιά ρητορική, τις πολιτικές κυβιστήσεις, την απόλυτη αποτυχία και την απάνθρωπη αντιπροσφυγική νομοθεσία, τώρα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη περνά σε νέα επίπεδα: Επιχειρεί να απλώσει πέπλο σιωπής, κρύβοντας από την κοινή γνώμη τις συνέπειες της πολιτικής της.

Αυτό, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει.

Αύριο Σάββατο θα μεταβούμε στο χώρο φιλοξενίας και θα επιχειρήσουμε να συνομιλήσουμε με αρμόδιους και φιλοξενούμενους. Περισσότερο απ΄όλα όμως, να μην αφήσουμε να χαθεί κι αυτή η τραγωδία στο σκοτάδι της νέας δεξιάς «κανονικότητας», να μην βρεθεί κι αυτή κάτω από το «χαλί» της «υπεύθυνης» ενημέρωσης...

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον Αυτιά και ο Κασσελάκης χρησιμοποιεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Πολιτική / «Οι Αυτιάδες διαφημίζουν τον πατριωτισμό τους με χουντικά συνθήματα» λέει ο Κασσελάκης και αναθεωρεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κλασσικος Αρβανιτης.Λεγε λεγε κατι θα μεινει..Δεξια,κακο κρατος,κανονικοτητα.Καινουριο αφηγημα ....Οταν δεν εχουμε επιχειρηματα πεταμε τη μπαλα στην εξεδρα με την κακια κυρα Δεξια.Στη Συριζαικη εποχη εξαφανιστηκαν οι αυτοκτονιες τωρα ξανα θεμα....Οταν δεν εχουν συνειδητοποιησει ακομα τους λογους για τους οποιους χασανε....
Ακούγεται κατ' αρχήν παράλογο και είναι απαράδεκτο να απαγορεύθηκε η είσοδος σε ευρωβουλευτή. Όσο και αν είναι σίγουρο ότι έγινε για ευκαιριακή πολιτική εκμετάλευση, όχι δηλαδή ότι μπορεί να κάνει κάτι για τους ανθρώπους ο κ. Αρβανίτης. Και η ιδιότητα του μέλους της LIBE, σε τίποτε δεν σχετίζεται με το μεταναστευτικό, είναι προσχηματική και ευκαιρία να αυτοπροβληθεί.
Ως προς τις αρμοδιότητες της LIBE μήπως κάνετε λάθος;EU Justice and Home Affairs policies are aimed at better dealing at the European level with matters of common interest like: the fight against international crime, the fight against terrorism, the protection of the rule of law and fundamental rights, ensuring data protection and privacy in a digital age, **asylum and migration**, fighting against discrimination based on racial or ethnic origin, religion, belief, disability, age or sexual orientation, and the management of human mobility in full compliance with European values.Από τον επίσημο ιστότοπο LIBE.
Σχόλια από την βροχή 10:59'"...της αρμόδιας για τις Πολιτικές Ελευθερίες τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου." Πηγή: www.lifo.gr (από το άρθρο παραπάνω, κατά δήλωση του κ. Αρβανίτη).Συμπεραίνεται με απλά ελληνικά, ότι πουθενά δεν εμπεριέχεται αρμοδιότητα για μεταναστευτικό. Εσείς μάλλον έχετε ειδικές γνώσεις, οι υπόλοιποι δεν είναι δυνατό να ψάχνουμε εικάζοντας. Πάντως, ενδεχομένως το **asylum and migration** υπάγεται στην υποκατηγορία "Πολιτικές ελευθερίες" (σε θεσμικό επίπεδο), όπου επίσης ανήκουν και τα συναφή "discrimination based on racial or ethnic origin, religion, belief, disability, age or sexual orientation, and the management of human mobility in full compliance with European values.".Όμως, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρισθεί ποια ήταν η αιτία των αυτοκτονιών. Και εγώ έγραψα ότι περιμένουμε την τοποθέτηση της κυβέρνησης.Αυτό έγινε στο άρθρο για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επέρριπτε ευθύνη στην κυβέρνηση, επειδή είχε στερήσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα συγκεκριμμένα άτομα.Αυτή η διαχείριση, δεν έχει να κάνει καθόλου με τις Πολιτικές Ελευθερίες.Συνεπώς, εξακολουθώ να αμφισβητώ αν ο κ. Αρβανίτης - με την ιδιότητά του του μέλους της συγκεκριμένης Επιτροπής -, είχε λόγο να την επικαλείται.Δεν μπορώ δε να αποκλείσω, ο κ. Αρβανίτης να μην έχει καταλάβει ποιες είναι οι αρμοδιότητές του, αν δεν το έκανε σκόπιμα όπως είπα για να αυτοπροβληθεί.