Κυρίτσης: «Χούλιγκαν με παπιά» η ομάδα ΔΕΛΤΑ

Κυρίτσης: «Χούλιγκαν με παπιά» η ομάδα ΔΕΛΤΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Τη στήριξή του στον Νίκο Τόσκα, και στις πρόσφατες δηλώσεις του για την ομάδα Δέλτα, εξέφρασε ο Γιώργος Κυρίτσης. 

Φιλοξενούμενος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αστυνομική ομάδα Δέλτα «χούλιγκαν με παπιά», εκφράζοντας την συμφωνία του με την απόφαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να την καταργήσει. 

«Σα χούλιγκαν με παπιά, η ομάδα Δέλτα είναι ΜΑΤ με παπιά [...] Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση του (σ.σ πρώην) προϊστάμενού τους. Πέφτανε με τα μηχανάκια μπροστά σε κόσμο ανεξέλεγκτα, περνάγανε ανάμεσα από μαγαζιά μέσα από πεζόδρομους που κόσμος διασκέδαζε - υπάρχουν σε βίντεο αυτά τα πράγματα, έχουν γίνει δίκες και για αυτό διάλυσε αυτή την ομάδα», είπε ο κ. Κυρίτσης. 

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Τόσκας δήλωνε πως κατήργησε την ομάδα Δέλτα επειδή «ήταν οι μπαχαλάκηδες από την πλευρά του κράτους». Ο χαρακτηρισμός είχε προκαλέσει την αντίδραση του γγ του σωματείου ειδικών φρουρών Στρ. Μαυροειδάκου που είχε σχολιάσει «απίστευτο. εργαζόμενοι μπαχαλάκηδες;» με τον κ. Τόσκα να επιμένει πως η ομάδα Δέλτα «ενεργούσε δημιουργώντας πρόβλημα», επισημαίνοντας πως ούτε η παρούσα κυβέρνηση την έχει ανασυστήσει. 

«Είναι απολύτως σωστή η δήλωση του κ. Τόσκα και την επιβεβαιώνω», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης. Παρεμβαίνοντας στη συνομιλία, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τι σας κάνει εντύπωση. Πριν από μία εβδομάδα έλεγαν μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, αυτοί που έχουν αστυνομικούς να τους φυλάνε. Τώρα ακούω οτι το κακό με την Ομάδα Δέλτα ήταν ότι ήταν ΜΑΤ [...] όταν είχατε στήσει τα ΜΑΤ στου Μαξίμου σαν τέτρις, δεν σας ενοχλούσαν; Και σας ενοχλεί η Ομάδα Δέλτα που πήγαινε να κάνει την δουλειά της και να προστατεύσει τους πολίτες από τους μπαχαλάκηδες;», με τον κ. Κυρίτση να καταγγέλλει πως έχει δει αξιωματικούς της ομάδας Δέλτα να πέφτουν με μηχανάκι σε συγκέντρωση συνταξιούχων, τραυματίζοντας συνταξιούχο. «Έχω δει την ομάδα δέλτα να την "πέφτει" σε συγκέντρωση συνταξιούχων και (σ.σ συνταξιούχο) να σηκώνεται στον αέρα και να σκάει με την πλάτη στην άσφαλτο». 

Πολιτική
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μήπως θυμάται να μας πει ο κ. Κυρίτσης, πως ένας "γνήσια ενσυνείδητος και αντισυμβατικός αριστερός" που έσκιζε τα ιμάτιά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει ΠΟΤΕ νέο μνημόνιο, τελικά όχι μόνο το ψήφισε, αλλά μεταξύ των ψηφισάντων βουλευτών ήταν και ο ίδιος ; Ας απαντήσει πρώτα σε αυτό το ερώτημα. Μέχρι τότε τον αγνοούμε και τον αφήνουμε σπίτι του, να ασχολείται με τα παπιά και τα χαμένα αυγά και πασχάλια.
κ. Κυρίτση μου να είστε καλά που μας απαλλάξετε από αυτούς τους επικίνδυνους μπαχαλάκηδες. Και ποιος δεν έχει να διηγηθεί μια φρικτή ιστορία με την ομάδα Δέλτα. Νομίζετε ότι θα ξεχάσω ένα βράδυ που πέρναγα με το αυτοκίνητό μου από την Ομόνοια και μου κορνάρει το παπάκι και μου λέει ο "Δελτάς": " άκρη κοπελιά" για να απαντήσει ο δεύτερος "'νταξ' είσαι"; Ούτε να μιλήσουν δεν ήξεραν. Με σφράγισε ανεξίτηλα εκείνη η νύχτα.Θα έλεγα ότι η Παναγιά σας φώτισε και μας γλυτώσατε από αυτούς, αλλά είστε και άθεοι. Έτσι, δεν ξέρω πόθεν σας έρχονται αυτές οι πεφωτισμένες αποφάσεις και δηλώσεις.Αν θέλετε όμως, πείτε μας: αφού καταργήσατε αυτούς τους κακούς μπαχαλάκηδες, οργανώσατε κάποιο άλλο σώμα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δεν έλυνε η Δέλτα;
Φίλος ήταν ψηφοφόρος του Ανταρσυα προ κρίσης.Άνοιξε δικό του μαγαζί στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη στα ξεκινήματα της κρίσης.Πέραν του ότι θεωρούσε δεδομένο ότι δεν θα πατήσει γυναίκα μετά τη δυση του ήλιου στο μαγαζί του ο ίδιος μου έλεγε ότι συγκινούνταν οπότε έβλεπε Δελτά.Εννοείται ότι έχει αναθεωρήσει πολλές από τις τότε απόψεις του μετά τους Κυρίτσηδες.
Πολλοί άνθρωποι, μέσα στην παραζάλη, το σοκ και την παραπληροφόρηση (ή και υπερπληροφόρηση) της κρίσης, στράφηκαν σε ακραία κόμματα, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η ψήφος τους έχει συνέπειες στην καθημερινότητά τους (ας αφήσουμε τα μεγάλα και πολύπλοκα θέματα της Ελλάδας). Ύστερα όμως από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι διαφωτιστήκαμε όλοι μας! Όσοι εξακολουθούν να συμφωνούν με απόψεις όπως του "συντρόφου" Κυρίτση και με τους μπαχαλάκηδες έχουν μια λογική οπαδού (ο οπαδός στερείται δικής του κρίσης και συμφωνεί με ό,τι πει το ίνδαλμά του). Η ευρύτερη κοινωνία έχει κουραστεί από τις εικόνες του σπασμένου και λεηλατημένου Κέντρου της Αθήνας (και άλλων πόλεων). Δεν γλυτώνουν πια ούτε μνημεία και έργα τέχνης (π.χ. αποκεφαλισμένο άγαλμα "Βόρεια Ήπειρος").Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι:1. Η αστυνομία που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει στόχος και παρουσιάζονται ως δεδομένα η "βία και η αυθαιρεσία" των σωμάτων που φέρουν κράνη και ασπίδες (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, κτλ). 2. Η συζήτηση που επικεντρώνεται σε αυτήν την (υποτιθεμένη κατ' εμέ) βία και όχι στα καλόπαιδα, που έσπαγαν βιτρίνες και σταθμούς τρένων στο Μαρούσι και πέταγαν ογκώδη αντικείμενα στους αστυνομικούς στο Κουκάκι. Στη δεύτερη περίπτωση, ξεκάθαρα στόχος ήταν να έχουν νεκρό ή σοβαρότατα τραυματισμένο αστυνομικό (πρέπει να έχεις σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, αν θεωρείς ότι θα πετάξεις μια καρέκλα στο δρόμο και δεν θα έχεις θύμα). 3. Πέρασε στο σβηστό η βόμβα με καρφιά στου Ζωγράφου, όπου υποψήφια θύματα ήταν αστυνομικοί, φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής (το σημείο είναι πολυσύχναστο). Συνδέεται κάπως με το 3: Πέρσυ επίσης πέρασε δυσανάλογα στα ψιλά η βόμβα στον Άγιο Διονύσιο σε μια εορταστική περίοδο, που πάνε και πολλά παιδάκια με τους παππούδες ή τους γονείς τους στην εκκλησία. Αντίθετα, έχουμε επικεντρωθεί και υπεραναλύσει «την κραυγή του βραβευμένου σκηνοθέτη Ινδαρέ». Αυτά τα παραπάνω, δηλαδή η υπερπροβολή της αστυνομικής βίας (ακόμη και όταν δεν υπάρχει) και η παράβλεψη της πραγματικής επικίνδυνης βίας των μπαχαλάκηδων με προβληματίζουν πολύ, γιατί η διαστρέβλωση της πραγματικότητας μπορεί να παροδηγήσει την κοινή γνώμη.
Σε απλά ελληνικά.Υπάρχει σχέδιο για την αλλαγή του θέματος συζήτησης. Το θέμα είναι ότι για τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Συριζα εκτός από τον καθωσπρεπισμό της γραβατας ξεχάσαμε και τις βασικές έννοιες της νομιμότητας. Υπερσπιζομαστε ευθέως παράνομες ενέργειες όπως οι καταλήψεις. Που λειτουργούν με προϋπόθεση τη ρευματοκλοπή.Ο Σύριζα σχετικοποίησε συνειδητά και ευθέως τον Νόμο. Αυτό δεν συγχωρείται.